A Dunaferr dolgozóinak garanciát követel a DK

A Dunaferr dolgozók garanciát érdemelnek. A képen Mezei és Szabó Zsolt, DK-s alpolgármesterek.

A Dunaferr dolgozóinak garanciára van szüksége arra vonatkozóan, hogy a mostani leállás mellett is megmarad a munkájuk. Éppen ezért a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: tartsák be, amit ígértek.

Sajtóhírek szerint csütörtöktől határozatlan időre leállítják a Dunaferr nagyolvasztóját, és a nyersvas gyártáshoz szükséges üzemrészeket is tartalék üzembe teszik. Mindez azért történt, mert az acélmű új tulajdonosa szerint nem nyereséges a gyártás a mostani világpiaci árak mellett. Ez a döntés több ezer ember munkájára van hatással. Több portál arról ír, hogy az esetleges leállást az egész ország megérezheti.

A Demokratikus Koalíció két dunaújvárosi alpolgármestere felszólítja a kormányt: tartsák be, amit ígértek a Dunaferr dolgozóinak! Garanciákra és világos, őszinte tájékoztatásra van szükségük, hogy a leállás alatt és az újraindulás után is megmarad a munkájuk.

A munkások az Orbán Viktor okozta megélhetési válságban már így is állandó bizonytalanságban élnek. A fizetésüket felfalja  az orbáni infláció. A boltokban az árak néhol a többszörösére emelkedtek, és a kormány semmiben nem segíti a dolgozó magyarokat.

Szabó Zsolt és Mezei Zsolt, Dunaújváros DK-s alpolgármesterei közleményükben azt írják: az Orbán-kormány cserben hagyta Dunaújvárost, de a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és a már ősszel kidolgozott terv szerint megmentse a teljes Dunaferrt és a dolgozók állását.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Ha unod a politikát, de szeretsz főzni, és költségkímélő, magyaros vagy éppen diétás receptekre vagy kíváncsi, az EllenLábas csatornát ajánljuk neked.

loading...