A vizes zsemle titka: így készítsd el pofonegyszerűen házilag

Vizes zsemle házilag, egyszerűen.

A puha, friss vizes zsemle bármilyen étkezést feldob. Ha azonban nincs kedvünk kifizetni érte 60-100 forintot, és nem akarunk boltba menni, vagy épp nincs nyitva üzlet, otthon is könnyen megsüthetjük.

Mi a titka a tökéletes vizes zsemle receptjének?

Az eredeti zsemle receptek szerte a világon változnak, de az alapja mindig a liszt, víz, élesztő és só keveréke. Azonban a vizes zsemle egy kis trükkel, a „tangzhong” eljárással válik igazán különlegessé. Ne ijedjük meg ettől a kacifántos névtől! Mindössze annyit jelent: víz és liszt melegítve keverése. Ugye, hogy így már nem is hangzik olyan vadul?

Ennek a technikának a használatakor a liszt egy részét forró vízzel keverjük össze, majd hűlni hagyjuk. Az így kapott pépet aztán a többi hozzávalóhoz adagolva sokkal puhább és levegősebb zsemlét kapunk.

A zsemle, mint pékáru, már a középkorban is ismert volt, de a szendvics elterjedése a 18. és 19. században történt, amikor John Montagu, a 4. gróf Sandwich, előszeretettel rendelt a kenyérszeletek közé húsokat és zöldségeket. Ez adta az alapot a modern szendvicseknek.

Az otthoni vizes zsemle elkészítése egyáltalán nem nehéz. Könnyebb, mint mondjuk almás pitét vagy rizsfelfújtat sütni. Ezt be is bizonyítjuk ezzel a rövid videóval. Érdemes végignézni, sok hasznos tanács hangzik el közben. Ha mindent úgy csinálsz, ahogy a videón látod, garantáljuk, hogy kiváló zsemléket fogsz sütni.

Ha tetszett a recept, ne maradj le, iratkozz fel az EllenLábas csatornára! Ha inkább közéleti témában olvasgatnál tovább az Ellenszélen, ide kattintva megteheted.

loading...