Időjárás: Szabadságra megy a nyár, ekkor térhet vissza

Friss időjárás: koránt sincs vége az esőzésnek - erre készüljön

Időjárás: Szabadságra megy a nyár, őszi idő lesz.

A jövő hét első felében nem fog kedvezni az időjárás a nyaralóknak, szerdára pedig újabb hidegfront körvonalazódik, írja az Időkép. A front mögött a következő napokban nem tér vissza az igazi nyár, gyakran szeles időre van kilátás, szerdára pedig újabb hidegfront körvonalazódik.

Hétfőn északnyugaton kimondottan őszies idő várható, sok lesz a felhő, és tartósabb eső is kialakulhat. Itt délután sem lesz melegebb 17-19 foknál. Máshol ugyan bőven lesz részünk napsütésben, de a megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan – főként délen és északon, északkeleten – továbbra is kiakulhatnak futó záporok, helyenként zivatarok. A csúcshőmérséklet mindenhol 25 fok alatt marad, a legmelegebb órákban is csak 20-24 fokot mérhetünk. A hőérzetet a sokfelé erős nyugati, északnyugati szél is tovább ronthatja, a Dunántúl északi felén időnként viharos lökések is lehetnek.

Kedden már barátságosabb időre van kilátás, valamelyest veszít a szél az erejéből, és az ország nagy részén hosszabb időszakokra kisüt a nap. Helyenként záporok, zivatarok északon, északkeleten fordulhatnak elő a délutáni órákban. Hűvös lesz a hajnal, néhol 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 20-26 fokra számíthatunk, ami inkább szeptember közepének felel meg mintsem augusztus elejének.

Szerdán északnyugat felől egy újabb hidegfront érkezik, emiatt erősen megnövekszik a felhőzet, nyugaton és északon záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Ezúttal a délnyugatira forduló szél támadhat fel többfelé. Ismét hűvös lesz a hajnal, délután pedig 22-27 fokot mérhetünk.

Csütörtökön még többfelé élénk lehet a légmozgás, és helyenként záporok is kialakulhatnak. Az ország nagy részén emellett viszont napsütésből sem lesz hiány. A maximumok a szerdaihoz hasonlóan alakulnak.

Péntektől fokozatos felmelegedés veheti kezdetét, hétvégétől visszatérhet az igazi nyár.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...