Akkugyári vendégmunkások állhatnak középiskolai kémiatanárnak

Akkugyári vendégmunkások állnak be kémiatanárnak.

A kémiatanár-képzés Magyarországon lényegében eltűnt. Nincsnek új jelentkezők, de szeretett kormányunk máshogy is megoldja a szakemberek képzését. Az egész országban 5 új hallgatót vettek fel kémiatanár szakra. A többi üres tanári posztot akkugyári vendégmunkások tölthetik be.

Kezdetben nem értettük, hogy miért akar Orbán ennyi környezetszennyező akkumulátorgyárat Magyarországra. Most megjelent a hír, amely egyértelművé tette szándékát. A magyar miniszterelnök a tanárhiányból fakadó krízist akarja megoldani a baloldal és Brüsszel által támadott üzemek létesítésével.

Az akkugyári vendégmunkások máshoz is értenek

Szerencsések vagyunk, hogy ezekbe a gyárakba külföldről ejtőernyőztetett vendégmunkások jönnek, mivel így nem szükséges aggódnunk, hogy a magyar diákokat nem lesz, aki kémiára tanítja. A lítium-ion akkumulátorok bonyolult szerkezetek, biztos, hogy értenek valamennyire a kémiához az összeszerelőik.

Mi lesz, ha nem tudnak magyarul az oktatók?

Nem kell aggódni akkor sem, ha az akkugyári vendégmunkások közül senki nem beszéli a magyar nyelvet. A kémia ugyanis nem irodalom. Itt nem kell verset elemezni. Felírják majd a táblára a kovalens kötés ábráját, képletekkel számolnak, és a tanév végére létrejön az új anyag. Mégpedig az akkumulátorgyári dolgozó.

Hazánk új húzó ágazatába kelleni fog az utánpótlás, ezért jobb is, ha nem tanulnak meg mindenfélét a kémiatanároktól a magyar középiskolások. Elég, ha olyan szakembert faragnak belőlük, akik képesek helytállni a kínai-koreai vezetésű gyárakban. Megkapják a vendégmunkásoknak járó pénzt ők is, és örülnek, hogy egyáltalán tanulhattak kémiát.

Ha azt hiszed, hogy ez a cikk vicc, akkor felhívjuk a figyelmed arra, hogy 5 fő nem fog tudni oktatni egy országnyi gyereket. Másfelől pedig a tanárképzést lerövidítik. Jönnek a képesítés nélküli tanárok. Ez a szép boldog magyar jövő. Ezzel szemben a határon túl van lehetőség és jövőkép a külhoni magyaroknak. Itthonra nem tudta nekünk elintézni ezt Orbán.

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, és inkább főznél valami finomat, ide kattints.

loading...