200-300 ezer vendégmigránst hoz az országba a Fidesz

Szélesre tárja a vendégmunkások előtt az ország kapuit a Fidesz
Kép forrása: MTI

200-300 ezer vendégmigránst hoz az országba a Fidesz.

A bevándorlás ellenes és a „ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját” Fidesz most több százezer „vendégmingráns” behozatalára készül. 200-300 ezer új vendégmunkás is érkezhet a Fülöp-szigetekről, Vietnámból, Indonéziából, Mongóliából és Kirgizisztánból.

Eddig 25 kölcsönzőcég szerzett minősítést, hogy egyszerűsített eljárással vendégmunkásokat hozzon Magyarországra. Ezt mondta a Világgazdaságnak Karácsony Zoltán, a HR Portal álláspiaci szakértője. Jórészt a Fülöp-szigetekről, Vietnámból, Indonéziából, Mongóliából és Kirgizisztánból érkezhet nagyobb mennyiségű munkaerő.

Magyarországon a következő években félmillió új munkahely jöhet létre, ami a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet alapján minimum 200-300 ezer vendégmunkás bevonását indokolja a mostani százezer körüli létszám felett.

Az Országgyűlés nemrég fogadta el azt a novembertől életbe lépő jogszabályt. Ez állítólag szigorú feltételekhez köti a vendégmunkások hazai alkalmazását, esélyt sem adva nekik, hogy letelepedjenek Magyarországon. A vendégmunkások többségét betanított munkára hozzák, de egyre több a szakmunkáskeresés is. Már nemcsak gyártó-, hanem szolgáltatócégek is alkalmaznának vendégmunkásokat.

200-300 ezer vendégmigránst hoz az országba a Fidesz

Évekkel ezelőtt még ez volt a sláger, de mintha elfelejtette volna a Fidesz, hogy mi ellen harcol immár majdnem egy évtizede. Magyar munkahelyeket töltenének fel külföldi vendégmunkások százezreivel.

A Fidesz minden választási ígérete hazugság volt. Megemelték a rezsit a magyar családoknak, az orbáni infláció elviszi az emberek fizetésének nagy részét, a forint játékpénzzé vált a Fidesz kormányzása alatt, a költségvetési hiány elképesztő méreteket ölt. Itt az ideje, hogy Orbán és a sleppje elhúzzanak és átadják egy hozzáértő kormánynak az ország vezetését!


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...