DK: nem vendégmunkásokat kell behozni, hanem bért kell emelni

DK: a vendégmunkások behozatala helyett emeljék a béreket! A képen: Arató Gergely, Dobrev Klára

A DK szerint a vendégmunkások tömeges behozatala helyett azonnali béremelésre van szükség.

„Már a vendégmunkás törvény parlamenti vitájában is elmondtuk, hogy az EU-n kívüli munkavállalók tömeges behozatala kizárólag az ázsiai nagyvállalatok, a fideszes milliárdosok és a munkaerő-közvetítésbol zsíros hasznot húzó cégek érdekeit szolgálja. Miközben katasztrofális hatással van a magyar munkaerőpiacra. Erről Arató Gergely ír közleményében.

A jogaiktól megfosztott vendégmunkások behozatala

  1. lenyomja a magyar munkások béreit,
  2. veszélyezteti a magyar munkahelyeket
  3. és egy selejtes gazdasági pályán tartja az országot.

A Demokratikus Koalíció szerint a vendégmunkások tömeges behozatala helyett azonnali béremelésre van szükség! Le kell állítani a vendégmunkások tömeges behozatalát, és vissza kell vonni a magyar munkavállalók béreit leszorító vendégmunkás törvényt!

Arató Gergely látható a képen, amint felszólal a parlamentben.
Kép forrása: MTI

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány erre készül a kormányváltás után, mi a magyar munkavállalók, valamint a kis- és közepes vállalkozások érdekeit tartjuk egyedül fontosnak. Ezért dolgoztunk ki olyan foglalkoztatáspolitikát a szakszervezetekkel és a vállalkozások képviselőivel, ami európai béreket és európai munkahelyeket biztosít a magyaroknak.

A fenti sorokkal zárta közleményét a DK-s Arató Gergely, országgyűlési képviselő.

További cikkeinkért kattints ide! Ha a politikát unod, és szeretnél költségkímélő, vagy éppen diétás, magyaros ételeket főzni, mindenképp ajánljuk neked az EllenLábas csatornát, Magyarország legizgalmasabb főzős Youtube-csatornáját. Iratkozz fel Te is, hogy le ne maradj a receptekről!

loading...