Félmilliárd forintot utazgattak el Orbánék

Félmilliárd forintot utazgattak el Orbánék

Félmilliárd forintot utazgattak el Orbánék.

2022. január és 2023. június között Orbán Viktor 51 hivatalos látogatást tett külföldön. Ezek közül 18 alkalommal utazott a Magyar Honvédség által vásárolt Airbus A319-es különgéppel. Volt olyan, hogy az egyszerű ember számára megfizethetetlen luxusban lubickolt Orbán.

Az utazásokra a Külgazdasági és Külügyminisztérium adatközlése szerint a napidíjat, a szállást és az útiköltséget beleértve körülbelül 502 millió forintot költöttek: az 51 út alatt 395 millió forintot fordítottak a szállásra, 14 millió forintot a napidíjra és 93 millió forintot az útiköltségre – számol be az Rtl.hu

Az Rtl.hu megkereste a külügyminisztériumot, mivel az összesített adatokból nem derül ki, hogy a magyar miniszterelnök az utazásai során milyen áron szállt meg, vagy hogy milyen összegű napidíjakat vett fel. A tárca azonban megtagadta a költségek részletezését. Ez azért lenne fontos, mert több alkalommal is felmerült, hogy drágán, luxuskörülmények között béreltek szállást a kormányfő delegációjának.

Például tavaly januárban a párizsi út során a hétfős delegáció szállására 5,2 millió forintot számoltak el, ami fejenként csaknem 750 ezer forintot jelent.

Az ömlesztett költségekkel azt is elfedi a minisztérium, hogy mennyibe került Orbán Viktor pisai kitérője. Márciusban a magyar miniszterelnök hivatalos látogatást tett Kairóban, majd egy honvédségi repülővel nem Budapestre, hanem Pisába repült. Az olasz városban kiszállt, majd később Firenze és Velence utcáin tűnt fel a felesége, Lévai Anikó társaságában.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...