Botka László megint nagyot húzott: ettől falnak megy a Fidesz

Ceglédi Zoltán a közösségi oldalán számolt be arról a sokak számára meglepő tényről, mely szerint Szeged önkormányzata 10 helyett 15 ezer forinttal segíti az iskolakezdést. Többen is azt hitték a kommentelők közül, hogy a politikai elemző véletlenül elírta a Botka László vezette önkormányzat jogosultsági küszöbét. Elírásról azonban szó sincs.

„Szeged: az önkormányzat a korábbi 10 ezer helyett 15 ezer forinttal segíti az általános iskolás gyerekek tanévkezdését. A támogatásra minden szegedi gyerek jogosult, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nettó 390 ezer forintot.

Szerintem ennek sokkal jobb az üzenete, mintha Botka naphosszat nyafogna (mondjuk hülyén is állna neki). El kell dönteni, ki milyen feladatot és lehetőséget lát az önkormányzati mandátumban – pár hét múlva indul a kampány első érdemi szakasza.”

A kommentelők közül többen is kérdezték, hogy biztos-e a 390 ezer fejenkénti jövedelem. Elsőre ugyanis hihetetlennek hangzik, hogy van egy jól működő város, ahol még azok is kapnak, akik nem nélkülöznek. A beiskolázás drága, azoknak is megterhelő lehet, akik jobban keresnek. Botka László és a szegedi önkormányzat rájuk is gondolt.

Ahogy azokra a gyermekekre is, akik Szegednek hála eljuthattak kedvezményes nyári táborokba. Erről korábban az Ellenszél is beszámolt.

A Ceglédi Zoltán bejegyzése alatti egyik kommentet idézzük:

„Ebből is látszik, hogy nem kell feltalálni a spanyol viaszt, illetve nem a rendszer megdöntésére kell felesküdni egy városházán. Más városokban sokan szereptévesztésben vannak. Szeged sok mindenre jó példa. Ilyen a bérlakás program is, ami akár országosan is jó minta lehet. Talán annak idején volt is erről szó, csak a migránsszámláló és társai elnyomták az értelmes párbeszédet.”

Nem lennénk a szegedi Fidesz helyébe. Nagyon nehéz lehet kritizálni egy élhető várost. Irigyeljük a szegedieket.

loading...