Patkány szaladgált egy magyar szülészeten

Patkány szaladgált egy magyar szülészeten

Patkány szaladgált egy magyar szülészeten. Az olvasói fotók kikerülése után elismerték a problémát, megtették a szükséges intézkedéseket.

Olyan olvasói fotót kapott a Naphire.hu, aminek tanúsága szerint a Szent János Kórház szülészet-nőgyógyászatán egy patkány járkált fel-alá.

A lap úgy tudja, hogy miután a sebészet és az urológia átkerült a Kútvölgyi kórházba, a megüresedett helyiségekben egyre több rágcsáló bukkan fel. Legutóbb a szülészeten is megjelentek.

A portál megkeresésére a kórház elismerte, hogy az általuk említett ügy valós probléma, de megtették a szükséges lépéseket. „Kórházunk – a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően – megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, valamint fertőzöttség esetén a rágcsálók egyedi irtására. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik. 2023. július 1-től a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait, így a rágcsálók és rovarok elleni védekezés biztosítását is” – írták.

Sebők-Tóth Kata, a kórház kommunikációs vezetője azt is közölte, hogy amennyiben valamelyik egységükben elszaporodnak a rágcsálók, úgy soron kívüli intézkedést kérnek a KEF-től. Ennek megfelelően az értesítést azonnal meg is küldték, a szolgáltató pedig a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...