Gyógyszert szed? Lehet, hogy mostantól nem tudják kiadni az Önét

Gyógyszert szed? Lehet, hogy hamarosan nem tudják kiadni. A fotón Orbán Viktor egy kórházban az ágyon ül.
Kép forrása: MTI

Ha valaki rendszeresen szed gyógyszert, pontosan tudja, hogy nem minden esetben adhatják azt ki patikai dolgozók. Vannak készítmények, amelyeket csak gyógyszerésztől kaphatunk meg. Orbánék új, beteg rendelete miatt sokan nem juthatnak majd hozzá a megszokott helyen a készítményekhez.

Az Orbán-kormány rendelettervezete szerint nem lesz kötelező a Budapesten kívüli gyógyszertárakban gyógyszerész jelenléte, mert szerintük elegendő, ha telefonon elérhetőek lesznek. A Magyar Gyógyszerészi Kamara szerint viszont a döntés elhibázott és veszélyes a betegekre, mivel ez „alapvető gyógyszer- és betegbiztonsági kérdés”.

Az Árnyékkormány szerint veszélyezteti a magyarokat az Orbán-kormány a gyógyszerészek mellőzésével. Sok esetben csak gyógyszerész adhat bizonyos készítményeket, vagy dönthet a helyettesítésükről. Erről Dr. Komáromi Zoltán, egészségügyi árnyékminiszter adott ki közleményt.

Nem adhatják ki a gyógyszert, ha nincs megfelelő végzettségük, több gyógyszerész kellene inkább

Komáromi Zoltán úgy véli, több gyógyszerészre lenne szükség a patikákban, ám az Orbán-kormány az utóbbi években tovább nehezítette a vidéki gyógyszertárak működésének feltételeit, ezzel veszélyes szakemberhiányt idézett elő.

Amíg Orbán marad, addig tovább csökken a gyógyszerészek száma, tovább drágulnak a gyógyszerek és fokozódik a gyógyszerhiány is. Ezzel szemben a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után európai színvonalú gyógyszerellátást biztosítson minden magyarnak – zárja közleményét az árnyékminiszter.

További cikkeinkért kattints ide! Ha a politika helyett sütnél egy isteni finom hacsapurit, ami laktató, költségkímélő, és könnyebb elkészíteni, mint a krumplis tésztát, nézd meg a receptet itt!

loading...