A Fertő tó védelmét kiemelt státusz megítélésével eszközölné a DK

A Fertő tó kapjon kiemelt státuszt. A képen Kocsis-Cake Olivio és soproni képviselőtársa látható.

Kapjon kiemelt státuszt a Fertő tó – mondta el sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció politikusa, Kocsis-Cake Olivio.

Ausztriához hasonlóan kapjon olyan kiemelt státuszt a Fertő-tó Magyarországon, hogy ott ne lehessen természetromboló beruházásokat végezni – mondta a DK környezetvédelmi ügyekért felelős politikusa. Kocsis-Cake Olivio a Fertő tó partjáról közvetített, a párt egyik helyi politikusával, Simon Zoltánnal közösen tartott online sajtótájékoztatóján beszélt erről vasárnap.

Kocsis-Cake Olivio a Fertő tavat „Magyarország legértékesebb természeti kincsének” nevezte.

Úgy fogalmazott: az utóbbi pár évben a Fidesz-kormány elkezdte tönkretenni, beépíteni a Fertő tavat. Ezt az üdülő- és természetközeli helyet sok család használta kikapcsolódásra, fürdésre. Sokak csak azért jöttek ide, hogy egy gyönyörű, élővilágban gazdag helyre látogassanak.

Simon Zoltán, a DK soproni önkormányzati képviselője konkrétumokat is említett a tó rombolását tekintve. A tó partján elpusztították az évtizedek óta álló cölöpházakat, és jelenleg is építés alatt áll a több száz férőhelyes kikötő, valamint egy „vasbeton szállodát” is fel akarnak építeni.

A DK helyi politikusa mindezt elfogadhatatlannak nevezte, és jelezte: pártja elkötelezett abban, hogy megvédje a Fertő-partot.

„Mindent meg kell tennünk a Fertő tó védelmének érdekében. Az Árnyékkormány felkészült, vissza fogjuk adni az élővizeinket a magyaroknak!” – írják a megosztott videójukhoz a politikusok.

További közéleti cikkeinkért kattints ide! Ha nem akarsz lemaradni soha nem látott, költségkímélő, diétás vagy éppen magyaros receptekről, ide kattints!

loading...