A DK-s polgármesterek elérték azt, amiért a Fidesz is fejet hajthat

A DK-s polgármesterek nyári táborokat szerveztek.

A DK-s polgármesterek már évek óta sikeresen működtetnek olyan kezdeményezéseket, amelyekhez hasonlóra sokan csak gyermekkori emlékeikben gondolnak vissza. Olyan helyek, mint Csillebérc vagy Zánka, ahol pénztárcabarát gyermektáborok működtek, számos családnak nyújtottak feledhetetlen élményeket ma már nincsenek.

Az elmúlt időszakban sajnos eltűntek a kedvezményes lehetőségek a nyári kikapcsolódásra és értékes időtöltésre, de nem mindenütt.

A nyári táborok költsége akár több százezer forintba is kerülhet a családoknak. Ez az orbáni infláció következtében egy többgyermekes, átlagkeresetű család számára megvalósíthatatlan álom. Sőt, sok család még az átlagkeresetnél is távolabb áll. Számukra a nyári tábor csupán egy emlék maradt.

Szaniszló Sándor és Niedermüller Péter.

A DK-s polgármesterek újra visszaadják az esélyt arra, hogy azok a gyermekek is táborozhassanak, akik családja nem engedheti meg magának ezt

A kormányzati megszorítások miatt idén rengeteg család kénytelen lemondani a nyaralásról. Az egyik legnagyobb segítséget azok a nyári táborok jelentik, amelyeket az önkormányzatok szerveznek a kerületben élő gyerekeknek. A DK budapesti polgármesterei szeretnének ebben példát mutatni.

„Mi akkor is vigyázunk a családokra, amikor a kormánytól csak orbáni inflációt, áremeléseket, megszorításokat és adóemeléseket kapnak” – írják közleményükben.

A III. kerület több mint 60 millió forintot fordít arra, hogy több ezer kerületi gyerek jusson el nyári táborba. Ezek között vannak kedvezményes és teljesen ingyenes táborok is a családok szociális helyzetétől függően.

 • A IV. kerületben mostanra már lezajlott a hátrányos helyzetű gyermekek idei táboroztatása Váralján, ami nagyjából 7 millió forintos kiadást jelentett, a táborozó gyerekeknek pedig ingyenes részvételt.
 • Elstartolt az Újpest Önkormányzata és az Újpesti Torna Egylet közös öthetes nyári tábora is. Ezen hetente közel 300 gyerek vesz részt. Az önkormányzatnak idén 60 millió forintos kiadást jelent a tábor, a szülőknek pedig csak az étkezés költségeit kell biztosítaniuk. Azt is csak akkor, ha a szociális helyzetük engedi.
 • Az önkormányzathoz tartozó Újpesti Kulturális Nonprofit Kft. is egész nyáron szervez tematikus táborokat.

Csak az étkezésért kell fizetni, de azért is csak annak, aki megteheti

 • A VII. kerületben a napközis táborokat a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ koordinációjában a kerületi iskolák valósítják meg. A táborba minden kerületben tanuló vagy élő gyermek jelentkezhet, a programok teljesen díjmentesek.
 • Ezen felül a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ az önkormányzat támogatásával ingyenes, 5 napos tábort szervez Balatonmáriafürdőn hátrányos helyzetű gyermekek számára. Továbbá a kerület 7 millió forintos pályázattal támogatja az iskolák táboroztatását az önkormányzati üdülőben.
 • A XI. kerület idén nyáron közel 100 millió forintot költ az itt élő gyerekek nyári táboroztatására. A legtöbben a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba juthatnak el, ahol a szülőknek csak az étkeztetésért kell fizetniük. Rászorultsági alapon sok esetben még ezért sem.
 • Mostanra lezajlott az Eleven tábor is, melyben hátrányos helyzetű gyermekek vehettek részt teljesen ingyenesen. Valamint folyamatban vannak azok az újbudai pályázatok is, amelyek keretében további, legalább 5 napos, napközis, vagy bentlakásos nyári táborokat szerveznek. A nagycsaládosoknak külön táborral készülnek.
A DK-s polgármesterek nyári táborokat szerveztek.
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/baratok-ules-jatszik-gyerekek-4691587/

A XV. kerület iskolásai is térítésmentesen mehetnek táborokba, ahol csak az étkezésért kell fizetni. A kedvezményben részesülő családok a táborozás ideje alatt is igénybe vehetik a támogatást. A napközis tábor keretében idén is lesz állatkerti látogatás, balatoni kirándulás és kézműves foglalkozások is. A gyerekek mellett idén a nyugdíjasklubjok tagjai is kétszer egy hétig üdülhetnek a bernecebaráti táborban.

Elődeik hagyták elenyészni a tábort, most újjáépítve, még több gyermeket fogad a DK-s vezetésnek hála

A XVIII. kerület újjáépítette és megnyitotta azt a Balatonakalin lévő önkormányzati tábort. Ezt az elődeik bezárták és hagyták tönkremenni. Az újjáépítés után még több gyermek táborozhat itt.

A Bókay kertben szerveznek napközbeni nyári táborokat, amelyeken mindössze 100 forintért vehetnek részt a gyerekek az étkeztetési díjon felül. Ezen felül augusztusban 50 kárpátaljai gyermek egyhetes, teljeskörű táboroztatását vállaltak át. Olyan gyerekekét, akiknek az édesapjuk elesett a haza védelme közben a Putyin által elindított ukrajnai háborúban.

„Mi, DK-s polgármesterek akkor is vigyázunk a családokra, amikor a kormánytól csak orbáni inflációt, áremeléseket, megszorításokat és adóemeléseket kapnak” – írja közleményében:

 • Kiss László, a III. kerület polgármestere,
 • Déri Tibor, Újpest polgármestere,
 • Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere,
 • László Imre, Újbuda polgármestere,
 • Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere,
 • Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere

További cikkeinkért kattints ide! Ha érdekel Magyarország legizgalmasabb főzős csatornája, látogasd meg az EllenLábast ide kattintva.

loading...