DK: Átverte a kormány az átalánydíjasokat

Visszamenőleges hatályú adót vetett ki az Orbán-kormány
Kép forrása: MTI

Átverte és meglopta az átalánydíjasokat az Orbán-kormány, százezres gázszámlák bizonyítják a hétszeres rezsiemelést a DK szerint. Amíg Orbán marad, addig marad az orbáni infláció és marad a hétszeres rezsiemelés is.

A sokszorosukra ugrott összegű gázszámlák megmutatják, hogy a kormány átverte az embereket, amikor „rezsicsökkentésnek nevezi a rezsiemelést” – mondta Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján.

Az energia-és rezsiügyi árnyékminiszter azt mondta, az Orbán-kormány azt ígérte az átalánydíjat fizetőknek, hogy ők is kedvezményes áron vehetik a gázt. Ezzel szemben sokuk a korábbi hétszeresére rúgó, 100-200 ezer forintos számlát kapott legutóbb. Orbán Viktor átverése miatt több százezer forintos gázszámlák várnak rengeteg magyar családra. Mindeközben pedig az orbáni infláció miatt a fizetésekből és a nyugdíjakból egyre kevesebb és kevesebb pénz marad rezsire.

Varju László szerint ezek a gázszámlák Orbán Viktor saját népével szembeni közönye és megvetése bizonyítékaként értékelendők. Az árnyékminiszter a rezsiemelés eltörlését követelte.

Amíg Orbán marad, addig marad az orbáni infláció, és marad a hétszeres rezsiemelés is – jelentette ki Varju László. Hozzátette: A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány arra készül, hogy letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Varju László online sajtótájékoztatója Orbánék átverésével kapcsolatban:


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...