A műanyag ablakok árai nagyon különbözőek lehetnek

A lakásunk ablakcseréje vagy épülő házunk ablakainak kiválasztása során azt tapasztalhatjuk, hogy a piacon igen sok vállalkozás foglalkozik ezzel a tevékenységgel és számtalan ablakmárka közül lehet választani. Laikusként nagyon könnyű abba a hibába esni, hogy nem nézünk utána pontosan annak, hogy mit tud az adott nyílászáró, így később csalódnunk kell. Éppen ezért már a tervezési folyamat során körbe kell járni a témát, és az adott lakáshoz a legmegfelelőbb ablakokat kell kiválasztani.

 

Igen ám, de mennyi az annyi?

 

A különféle ablakmárkák más-más árakkal dolgoznak, sőt, ugyanazt a márkát is különböző áron tudjuk elérni. Ezért a Zsola Ablak Kft. azt ajánlja, hogy műanyag ablak cseréje vagy vásárlása esetén mindig kérjünk árajánlatot, amelybe viszont pontosan írjuk bele, hogy milyen szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni.

 

Nem mindegy, hogy csak magát a nyílászárót szeretnénk megvásárolni, vagy beépítést is kérünk, esetleg az ablak körüli kőműves munkákat is el szeretnénk végeztetni. Arra is oda kell figyelni, hogy az árfolyammozgások miatt az építőanyagok ára szinte napról napra változik, ezáltal az adott árajánlat csak korlátozott ideig érvényes.

 

Hogyan kérjünk árajánlatot?

 

A legegyszerűbb, ha az ablakos cég árajánlatkérő űrlapját használjuk, hiszen ebben az esetben nem fog kimaradni egyetlen fontos paraméter sem. Oda kell figyelni arra is, hogy a végső, tételes árajánlatatot csak a pontos helyszíni felmérés után fogjuk megkapni, hiszen az általunk megadott méretek nem biztos, hogy teljesen korrektek. Addig a megadott árat tekintsük hozzávetőlegesnek.

 

A pontos árajánlat elkészülte

 

Ahhoz, hogy az ablakos vállalkozás végső árakat tudjon adni, mindenképpen helyszíni felmérésre lesz szükség. Sok cég ezt ingyenesen végzi, vagy a kiszállási díj megrendelés esetén levonódik. A kiszállásra azért van szükség, mert csak a helyszínen fog kiderülni, hogy mekkora bontási művelet szükséges, be lehet-e esetleg építeni az új nyílászárót a régi tok kiszedése nélkül, pontosan milyen osztások lesznek az ablakokon, erkélyajtókon, illetve milyen márkát fognak megrendelni.

 

Ha egyúttal a bejárati ajtó cseréje is megtörténik, akkor a katalógusból vagy a weboldalról ki lehet választani az új ajtó paneljét, ami szintén különböző árakon kapható.

 

Mitől függ még az ablakcsere ára?

 

Abban, hogy milyen márkájú ablakot választ, érdemes a szakemberre hallgatni, hiszen ő részletesen ismeri az egyes márkák speciális paramétereit. Az azonban elmondható, hogy a Kömmerling, a Schüco, a Rehau, az Aluplast, az Iglo vagy az Avantgarde márkák biztosan nem fognak csalódást okozni, ezeket bátran lehet választani. Az áraknál a nyílászárón, a beépítésen és a kőművesmunkán kívül az ablakpárkányokra is gondolni kell.

 

Az ablakcsere egy nagyon fontos lépés abban az esetben, ha lakáskorszerűsítésre kerül sor, hiszen ezáltal sokkal jobb lesz a hőszigetelés és a külső zajok sem fognak behallatszani. Új építésű házak esetében pedig az egész ház karakterét meghatározza az ablakok és az ajtók kinézete.loading...