Rónai Sándor: Az orbáni infláció továbbra is háromszorosa az európai inflációnak

Árnyékkormány: Elítélte Szijjártót az Európai Parlament a belarusz diktátor meglátogatásáért, egyedül az Orbán-kormány támogatja a háborús agresszorokat
Rónai Sándor

Rónai Sándor: A friss Eurostat szerint az orbáni infláció továbbra is háromszorosa az európai inflációnak – A DK tudja, hogyan kerülhetnénk el az újabb áremeléseket. A DK szerint annak, hogy a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek, egyetlen akadálya van: az Orbán-kormány.

Tavaly ősszel az Árnyékkormány azt jósolta, hogy ha maradni fog az Orbán-kormány, akkor maradni fog az orbáni infláció és Európa legnagyobb áremelései is. Sajnos igazunk volt, a friss Eurostat szerint az orbáni infláció továbbra is az európai infláció háromszorosa, egyben közel kétszer akkora, mint a második legnagyobb szlovák infláció. Európában tehát nincsenek követhetetlen áremelések és nincs válság, csak orbáni infláció van és csak magyar válság van.

A Demokratikus Koalíció szerint ahhoz, hogy le lehessen törni az orbáni inflációt és meg lehessen állítani az áremeléseket, az Orbán-kormánynak távoznia kell. Amíg marad az Orbán-kormány és marad a kiszámíthatatlan megszorítópolitika és az adóemelések, addig maradni fog az orbáni infláció is. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt és végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek. Ennek ma az Orbán-kormány az egyetlen akadálya, minden nap görcsös ragaszkodás a hatalomba csak tovább emeli az árakat a boltokban.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...