Pusztító fegyvert vásárol Magyarország, háborúra készül Orbán?

Pusztító fegyvert vásárol Magyarország. A képen Orbán és egy gombafelhő.

Pusztító fegyvert rendelt Magyarország. A düsseldorfi Rheinmetall AG cég fontos megbízást kapott Magyarországtól a Hero nevű öngyilkos vagy kamikaze drónok szállítására, ezt a vállalat saját közleményéből tudhatjuk meg.

A drónok szállítása 2024-ben kezdődik és 2025-re tervezik befejezni. Bár a pontos beszerzési összeget nem hozták nyilvánosságra, a közlemény szerint a megállapodás jelentős, százmillió eurós összegről szól.

Pusztító fegyvert tud venni a kormány, az egészségügyre nem futja

Különös, hogy Orbán Viktor és háborúpárti kormánya épp akkor szerez be csillagászati összegért halál-drónokat, amikor szintén százmilliókat költ a béke propagálására. A köztévéről nem is beszélve, ami csak a ruszki propagandát szajkózza, vagyis az agresszor pártján áll.

A Hero drónokat a Rheinmetall az izraeli UVision Air céggel való együttműködés keretében fogja gyártani. A vállalat közleménye szerint a Hero rendelkezik autonóm célmegjelölő képességgel, magában foglalva a felderítést, megfigyelést és azonosítást, majd ezután alacsony magasságból támadja meg a feltűnő célpontot.

A közlemény továbbá megjegyzi, hogy a Hero-rendszert már használták gyalogsági, mozgó könnyű járművek vagy harckocsikból álló célpont ellen, valamint kritikus infrastruktúra megsemmisítésére is.

Miért van szükségünk öngyilkos drónokra? Milyen célpontot fogunk megsemmisíteni velük? Az országból menekülő politikai üldözöttek csoportjait, amikor újra felhúzzák a vasfüggönyt? Vagy elajándékozzuk Orbán legjobb barátjának, a háború egyetlen okozójának, Vladimir Putyinnak? Ők ugyanis most híján vannak fegyvernek és paripának, jól jönne egy igaz baráti segítség.

További cikkeinkért kattints ide! Szeretnél főzni egy jót velünk inkább? Az EllenLábas csatornán megtalálod a legfinomabb magyaros és diétás recepteket.

loading...