A legfinomabb lecsó egy titkos hozzávalóval készül: felfedjük

A legfinomabb lecsó titkos hozzávalóval készül.
fotó: ellenszel.hu

A legfinomabb lecsó mindenkinek mást jelent. Vannak olyanok, akik a paradicsomból tesznek bele többet, mások a paprikából. Egyesek tojást sosem ütnek rá, míg mások anélkül el sem tudják képzelni. Milyen a tökéletes lecsó? Létezik-e olyasmi, amit ha beleteszünk, finomabbá teszi, mint amit valaha ettünk? Szerintünk igen.

A legfinomabb lecsó nem csak titkos hozzávalókból áll, az is fontos, hogy miként készítjük el. Tudtad, hogy a paprika egy igazán ellenállhatatlan ízt hoz ki, ha nem csak fonnyasztásnak vetjük alá? Próbáljátok ki úgy feltenni a lecsót, hogy először zsiradék nélkül, magas lángon égetitek a paprikát! Garantáltan jó lesz az eredmény.

A paprika odakap, és ha az edény megfelelő, nem ég le az aljára, hanem előhozza azt az ízvilágot, ami az egyik feltétele a legfinomabb lecsó elkészítésének. A vöröshagyma csak ezután kerül bele. Amikor hozzáadjuk, már mehet rá egy kis zsiradék is. Mindenki a saját szájíze szerint tehet bele sertészsírt, olajat vagy éppen kókuszolajat. Nem beszélve a füstölt szalonnáról, amit csak azoknak ajánlok, akik a lecsótól nem egy kalóriabombát várnak, hanem szolid, de laktató vacsorát.

A kolbásszal kapcsolatban sem mindegy, hogyan járunk el. A füstölt kolbászt és a lecsókolbászt jó külön serpenyőben megpirítani, és a főzés végén hozzáadni őket az ételünkhöz. Higgyétek el, remek lesz!

Most pedig a praktikus tanácsaink után bemutatjuk a titkos hozzávalót is. Íme:

További cikkeinkért kattints ide! Ha szeretnéd a lecsós szeletünket is kipróbálni, ide kattints!

loading...