A káosz a kertben sem túl esztétikus!

Már akár egy háromtagú család is elég nagy rumlit tud csinálni, és tévedés lenne azt gondolni, hogy csak házon belül lehet káoszt okozni. Amint ugyanis a család kiteszi a székhelyét a kertbe, a teraszra vagy az erkélyre, napok alatt bebizonyosodik, hogy szabadtéren épp olyan tehetsége van az egész családunknak arra, hogy a rendből kupit csináljon.

 

A konyhakert szerszámai, a gyerek játékai, a kutyák felszerelése, a kerti növények ápolásához szükséges kellékek, a kerti slag és akár a kerti sütögetéshez szükséges holmik pillanatok alatt el tudják borítani a terepet – már ha hagyjuk. Mai írásunkban az imént megfogalmazott problémakörre igyekszünk megoldást találni és kínálni, ezért érdemes lesz velünk tartani.

 

Milyen fajta kerti tárolót válasszunk?

 

A Kerti Bútor Webáruház kerti tárolók széles választékát kínálja, így csak a saját igényeinken múlik, hogy melyiket is választjuk.

 

Színben és formában is változatos a paletta, ha pedig még mellé a funkciót is nézzük, akkor fog csak igazán nehezünkre esni a választás és a vásárlás.

 

A standard kerti tárolókon túl ugyanis vásárolhatunk olyat, ami a kerti sütögetéshez is helyet kínál, de akár olyat is, amelynek ülőfelülete is van. Így akár egy kerti pad is tárolóvá válhat, hiszen sok mindent képes elrejteni az avatatlan szemek elől.

 

Rend a lelke mindennek!

 

Elsőre talán nem is tűnik olyan elengedhetetlennek, hogy kint a szabadban is rendet tartsunk. Elég egy nagyobb kert, és máris elenyészik a káosz. Vagy egy kis sufni a kert végében, ahova be lehet hajigálni mindent, hogy aztán amikor használni szeretnénk onnan valamit, akkor csak nagy erőfeszítések árán találjuk meg.

 

Ha gyerek is van a háznál, akkor még nagyobb a felelősség, hiszen őket nekünk kell megtanítani a rendszerben való gondolkodásra, a rend jelentőségére vagy épp a szervezettség mikéntjére.

 

Azt pedig már csak zárójelben említjük meg, de elég egy kölyökkutya a háznál, és máris minden kint felejtett kerti eszköz a martalékává válik, így talán jobb megelőzni a bajt! 

 

Ha mindennek megvan a helye, akkor sokkal könnyebb rendre szoktatni akár gyerekünket, akár párunkat, akár magunkat! A lényeg, hogy ehhez mindenképpen szükség lesz a megfelelő típusú, méretű és színű kerti tárolóra!

 

Élvezzük a kint töltött időt!

 

Ugye nem is kérdés, hogy élvezhetetlenné válik minden szabadtéri tevékenység, ha lépten-nyomon valamibe belebotlunk, vagy ha az adott tevékenységhez sehol sem találjuk meg a szükséges kellékeket?

 

Pedig a szabadtéri minőségi idő rendkívül fontos mind testi, mind mentális egészségünk szempontjából! Éppen ezért lényeges, hogy megadjuk a kellő figyelmet annak, hogy odakint is mindennek meglegyen a helye, mint ahogy bent a házban vagy a lakásban sem teszünk másként. Ha megadjuk a kinti létnek járó tiszteletet, akkor egészen bizonyosan olyan élményekben lesz részünk, amelyek garantáltan fel fognak tudni tölteni minket!loading...