Nincs pénze nyaralásra a magyarok majdnem felének

Novemberi nyugdíjemelés: megjöttek a friss adatok

A magyarok közel felének nincs pénze nyaralásra.

Az Opinio okostelefonos közvélemény-kutatása alapján a magyarok 41 százaléka nem tervez nyaralást 2023-ban. A válaszadók 64 százaléka hivatkozott arra, hogy az utazással járó kiadásokat nem tudja megfizetni.

A válaszadók mindössze 59 százaléka nyaralt vagy tervez még nyaralást az idén – közölte az Euronews az Opinio okostelefonos applikáció ezer fős minta alapján készített felmérésére hivatkozva.

Mint írták, a demográfiai csoportok között is eltérés figyelhető meg. Az 50 évnél idősebbek például az átlagosnál nagyobb eséllyel válaszolták azt, hogy egyáltalán nem mennek nyaralni. A felmérésben 64 százalék hivatkozott az anyagi erőforrások hiányára.

Leginkább a diplomások és a fiatalok ragaszkodtak a pihenéshez, közöttük csak 29 és 26 százalék válaszolt úgy, hogy lemondanának a nyaralásról.

A többség a belföldi nyaralást választja

A kutatás alapján a válaszadók 52 százaléka válaszolta azt, hogy csak belföldre utazik. Különösen igaz az állítás a negyven év felettiekre, akik közül 62 százalék állította, hogy kizárólag hazai nyaralóhelyeken terveznek pihenést.

A magyarok 14 százalék utazik külföldre, többségében a tengerpart miatt. A külföldön nyaraló magyarok 51 százaléka gondolja úgy, hogy olcsóbban kijönnek, mint otthon. A legtöbb magyar család (35 százalék) átlagosan 100 és 300 ezer forintot szán egy teljes nyaralásra – tették hozzá.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...