Felújítják a felcsúti stadiont

Felújítják a felcsúti stadiont

Tao-támogatásból újítják fel a felcsúti stadiont. A hatalmasok szerint erre van szüksége az országnak a megélhetési válság közepén.

Tíz éve tao-támogatásból épült, most tao-támogatásból újul meg a felcsúti stadion, írja az mfor.hu. A Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisa szerint a 2023/24-es idényre a Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány mindössze hatszázmilliós tao-támogatási igényt jelentett le. A szövetségtől két részletben kértek és kaptak jóváhagyást:

  • 299,9 millió forintot tárgyi eszközökre (ingatlan) beruházásra,
  • és 299,9 millió forintot „egyebekre.”

Az „egyebek” részletezése még nem érhető el a felcsúti utánpótlás alapítvány honlapján, az ingatlan renoválásé viszont igen. E szerint

„az Akadémia olyan infrastrukturális csúcslétesítménnyé vált, ahol az utánpótlás felkészülés és a meccsek lebonyolítása nemzeközi színvonalú.(…) Jelen sportfejlesztési programunkban felújítást kívánunk megvalósítani: – Élőfüves centerpálya gyepszőnyeg cseréje – Nézőtéri biztonsági kamerarendszer modernizáció”.

A most megigényelt hatszázmillióval együtt a felcsúti alapítvány 2011 óta összesen 38,72 milliárd forintnyi TAO-támogatást használt fel.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...