Errefelé számíthatunk viharokra szerdán és csütörtökön

Időjárás: hidegcsepp okozhat záport, zivatart
Kép forrása: MTI

Errefelé számíthatunk viharokra szerdán és csütörtökön.

Heves viharokat, szupercellákat hozhat a szerda és a csütörtök az időkép előrejelzése szerint. Nagy méretű jég, akár 100 km/órás szél társulhat a viharokhoz. Péntekre megnyugszik a légkör.

A keddi csendesebb időt követően szerdán és csütörtökön ismét zivatarokra kell készülni az ország több táján. Nyugat, északnyugat felől hidegfront közelíti meg térségünket, amely csütörtök estére vonul át hazánk fölött.

Szerdán még országszerte nagyon meleg lesz, a csúcshőmérséklet 31 és 38 fok között alakul, a legmelegebb délen lesz. Viszont már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és főként az ország északi felén záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Heves eseményekre, így nagyobb méretű jégre, felhőszakadásra és szélviharra az ország északi felén van nagyobb esély.

Csütörtökön már a front mentén alakulhatnak ki többfelé zivatarok, heves zivatarok. Mivel kellő mértékű szélnyírás és nedvesség is rendelkezésre fog állni, így szupercellák is jó eséllyel előfordulhatnak. A szupercellákhoz akár 5 centis jég és 100 km/órás szél is társulhat a figyelmeztetés szerint.

A hét negyedik napján nagy lesz a kontraszt, 26 és 36 fok közötti maximumokra van kilátás, a hűvösebbet északnyugaton, a magasabb értékeket délen mérhetjük. Péntekre a front elhagyja térségünket, megnyugszik az időjárás, zivatarokra ezen a napon már nem kell számítani.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...