
A csirkepaprikás zsiradék nélkül is készíthető. Ez különösen azoknak jó, akik fogyókúráznak és nem szeretnének plusz olajat vagy zsírt használni. Másrészt azoknak is kiváló, akiknek épp elfogyott otthon az olaj vagy a zsír.
Ismerjük azt a mondást, hogy a szegény ember vízzel főz? Ez a mondás vélhetően arra utal, hogy akinek pénze van, annak olaj is található a kamrában, a szegény ember pedig csak vizet tud használni. Jó hír, hogy néha kifejezetten jó, ha nem használunk zsiradékot.
A csirkepaprikás zsiradék nélkül épp úgy elkészíthető, mint másként, ezért konyhai tévhiteket rombolunk le cikkünkkel. Nem szükséges mindig, mindent zsírral, olajjal főznünk-sütnünk, sőt. Néha kifejezetten jót tesz az alapanyagoknak, ha anélkül pirítjuk le őket.
Ebben a receptben egy olyan trükköt is bemutatunk, amitől igazán kiváló íze lesz a csirkepaprikásnak zsiradék nélkül is.
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkerész (comb, mell, szárny, ki, mit szeret, a bőrös részt is rajtuk hagyva)
- 2 db hámozott egész paradicsom-konzerv
- 0,5 kg TV paprika
- 3 evőkanál pirospaprika
- 4-5 közepes hagyma
- őrölt bors
- 450 g tejföl
Az elkészítést lásd a videón:
Ha tetszett ez a recept, javasoljuk, hogy iratkozz is fel az EllenLábas csatornára, hogy le ne maradj a többiről! Ott még több fogyókúrás vagy éppen más magyaros, érdekes receptet találsz.
Ha inkább közéleti cikkeket szeretnél olvasni, akkor kattints ide!