Árnyékkormány: Ha Semmelweis Ignác látná, mi történik most a magyar kórházakban, inkább elmenne árufeltöltőnek Ausztriába

Komáromi Zoltán árnyékminiszter beszél arról, hogy nincs háziorvos mindenhol.

Az Árnyékkormány szerint, ha Semmelweis Ignác látná, mi történik most a magyar kórházakban, inkább elmenne árufeltöltőnek Ausztriába.

Július 1-jén ünnepeljük a magyar egészségügy napját. Idén éppen 205 éve, ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, aki jelentős szerepet játszott a gyermekágyi láz legyőzésében.

Az Árnyékkormány szerint, ha Semmelweis Ignác látná, hogy mi történik két évszázaddal később a magyar kórházakban, akkor nem próbálná meg megreformálni az egészségügy működését, hanem elkeseredésében elmenne árufeltöltőnek Ausztriába.

Az egészségügyi dolgozók pályaelhagyása, a hónapokkal előre betelt várólisták, az elavult eszközök és az omladozó falak miatt az emberek már félnek bemenni egy kórházba, nehogy még rosszabbra forduljon az állapotuk. Ki kell mondani:

az Orbán-kormány tönkretette az egészségügyet, ahogy tönkretette a gazdaságot is, elég csak az elszállt élelmiszerárakra gondolni.

Dr. Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter közleménye szerint ezt Dobrev Klára szociáldemokrata Árnyékkormánya sosem hagyná. Felkészült, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és európai szintű egészségügyet teremtsen Magyarországon.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...