Szociáldemokrata, tüzes beszédet mondott Gyurcsány Ferenc

Vérbeli szociáldemokrata beszédet mondott Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferenc vérbeli szociáldemokrata beszédet mondott. Azoknak a választókerületi elnököknek tartott a Demokratikus Koalíció elnöke a mai előadását, akikkel az Árnyékkormány felkészül a következő időszakra. Ők lesznek azok, akik helyben vállalnak oroszlánrészt a DK munkájában és Dobrev Klára leendő, szociáldemokrata kormányában.

Gyurcsány Ferenc beszédet mondott nekik, amit nyilvánosan is közzétett. Ebből kiderül a legfőbb vonal, amit az Árnyékkormány képvisel:

„A pangás, a kudarc fideszes politikájára, szociáldemokrata válasz kell. Fizessenek a milliárdosok! – erről beszéltem a DK választókerületi elnökeinek tanácskozásán” – mondta el Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke arról is szót ejtett, hogy bár 12 hónapot dolgoznak végig a magyarok, valójában ez nem igaz a fizetésükre. A keresetükből egy egész hónapot elvisz ugyanis az orbáni infláció.

„Mi nem Csányik, nem Hernádik és nem Garancsik kiszolgálói vagyunk. Nem akarjuk, hogy emberekről, milliárdokról ezekben a körökben szülessen döntés. A köztársaság épp azért a köz társasága, mert a legkisebb faluban is ugyanúgy joguk van megmondani, mi történjen velünk, az országgal, mint a tehetősebbeknek” – foglalta össze a DK elnöke a szociáldemokrata irány alapvetéseit.

Gyurcsány Ferenc azt mondja, hogy tisztességes szociáldemokrata kormánynak arra kell törekedni, hogy ne részvényekkel lehessen szavazni a tisztességes szavazólapok helyett.

„Nem a vagyon méri az embert. Nem annyit érünk, amennyink van. A Hazának mindenkire szüksége van. Vissza akarjuk adni a munka, az ember megbecsülését, és megteremteni ennek hétköznapi gyakorlatát.

Nem ér többet a vállalat igazgatója vagy a városi ember, mint távoli települések lakói. Igen, azt gondoljuk, hogy igazgató és munkás emberként ugyanannyit ér. Szociáldemokrataként ezt gondoljuk” – tette hozzá a volt miniszterelnök.

A teljes beszéd itt tekinthető meg:

További cikkeinkért kattints ide! Ha a politika helyett főznél valami finomat, látogasd meg az EllenLábas csatornát!

loading...