„Te tetted ezt, király!” – Tizenhét tanár távozott az iskolából

„Te tetted ezt, király!” – Tizenhét tanár távozott az iskolából.

„Te tetted ezt, király!” – a Karinthy Frigyes Gimnázium tizenhét tanára is közös tablón búcsúzik.

Összesen tizenhét tanár távozott az idei tanévben a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumból, ezért közös tablóképet tettek közzé a Facebookon. A pályaelhagyók ezzel hívják fel a figyelmet az oktatásügy súlyos helyzetére, illetve a már most is jelentős tanárhiányra. Egyikük a 444-nek elmondta, hogy a tablóval szeretnék megmutatni, hogy nemcsak beszélnek arról, hogy felmondanak, hanem egyre többen meg is teszik. A posztban közölt kép mellé azt írták:

„A Karinthyból a 2022/2023-as tanévben távozó tanárok – vannak, akiket kirúgtak, vannak, akik maguk döntöttek a távozás mellett.

»Te tetted ezt, király!«”

A képeken szürkével jelölték azokat a kollégákat, akiket tavaly rúgtak ki az országos tüntetési hullámban való részvételük miatt. A többiek képe pedig színes, ők a közelmúltban nyújtották be felmondásukat. A távozó tanárok közt van, aki történelmet, más matematikát, irodalmat, idegen nyelvet, biológiát, illetve földrajzot tanított a Karinthyban.

A kommentelők többsége megérti, hogy távoznak a pedagógusok. Van, aki sok sikert kíván, de akad olyan is, aki attól fél, hogy a következő tanévtől nem lesz tanár, aki a magyar gyerekeket tanítsa:

„Szeptemberben várja a tanulókat tanár? Vagy a Karinthy így kivégeztetett, és ez is egy szép hosszú nevű keresztény iskola lesz, hívő (világi és szellemi irányban is) tanári karral?

Úgy hallottam a törvénymódosítás kedvez a pedagógusoknak végül csak emelt fizuval lehet majd lekáderezni a tanulókat és szüleiket, illetve teljesen komfortos NER-es tananyagot lehet majd tanítani király feltételek mellett.

Kár ezért a gimiért, fiamat kénytelen leszek kevésbé jó suliba iratni, ha eljön majd az ideje” – írta Andrea, mire a tablót posztoló tanár azt válaszolta:

Végül mindenki sorra kerül… ez a tabló azt mutatja, hány tanár tűnt el a Karinthyból. Szülőkkel beszélgetve senki nem túl nyugodt: mind azt mondják, nem tudják, hány tanár marad a gyerekük iskolájában szeptemberre. Ez is fontos, szerintem. Azt mondod, kénytelen leszel máshova íratni – lesz-e majd elég tanár abban az iskolában, ahova íratnád? Vagy akár bármelyikben is lesz-e elég …. Már most sincs.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...