DK: Súlyos megszorítással csapott le a fiatal családokra az Orbán-kormány

Kibukott a hazugság a "családbarát" kormányról, leszavazták a DK javaslatait

A DK szerint súlyos megszorítással csapott le a fiatal családokra az Orbán-kormány.

Súlyos megszorítással csapott le a fiatal családokra az Orbán-kormány: eltörlik a lakásvásárlásra használható csok-ot és a babaváró hitelt is.

A kormány szerdai ülésen áttekintette a családtámogatási rendszert, Gulyás szerint a háború miatt változtak a körülmények. A babaváró hitelt átalakítják, mivel kitolódott a gyermekvállalás időpontja. A babaváró hitel összegét megnövelik 10-ről 15 millióra. Január 1-tól viszont csak azok a házaspárok vehetik fel, ahol a nő harminc év alatt van. Bevezetnek egy átmeneti időszakot, mikor a 30-40 év közti nők is jogosultak lesznek.

A csok szabályait is az ingatlanárak emelkedése miatt módosítják. A miniszter szerint a csok jelenleg a kisebb településeken működik, a nagyvárosokban, ahol drágábbak az ingatlanok már nem, itt csökkentek az igénylések.

A csok falun marad továbbra is megmarad, a városi csok (5000-nél nagyobb települések) viszont megszűnik, itt a jövőben nem lehet majd igényelni.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány újabb megszorítása a csok és a babaváró hitel eltörlése, amely már a fiatal, gyermekvállalásra készülő családokat sem kíméli. Pedig a lakáshitel-kamatok elszállása és az orbáni infláció miatt egyre kevesebb esélye van a saját lakás vagy ház vásárlására a családalapításban gondolkodó családoknak, ráadásul egyre kevesebbet lehet félretenni a fizetésekből lakásvásárlásra az áremelések miatt. Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció és jönnek az újabb orbáni megszorítások.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azon dolgozik, hogy letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek.

A kormány semmit sem tud kezdeni az orbáni inflációval

A kormányinfón azt is bejelentették: megszünteti az Orbán-kormány az élelmiszerek árstopját augusztus elsejével. Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány eddig sem tudta és ezután sem fogja tudni megállítani a saját maga által előidézett orbáni inflációt, ezt bizonyítja az árstopok kivezetése. Így az orbáni infláció miatt tovább drágulnak az élelmiszerek és egyre kevesebb marad a magyarok fizetéséből és nyugdíjából.

Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció, marad az élelmiszerdrágulás. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azon dolgozik, hogy letörjék az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...