Elon Musk és Mark Zuckerberg állítólag bunyózni fognak egymással

Elon Musk és Mark Zuckerberg megállapodtak abban, hogy megküzdenek egymással.

A két világhírű technológiai milliárdos, Elon Musk és Mark Zuckerberg, egyetértettek abban, hogy ketrecmérkőzésen fognak megküzdeni egymással. Musk egy üzenetet tett közzé a közösségi média platformján, a Twitteren, amelyben azt írta, hogy „kész egy ketrecmérkőzésre” Zuckerberggel. Zuckerberg, a Facebook és az Instagram anyavállalatának, a Meta-nak az elnöke, ezután közzétett egy képernyőképet Musk tweetjéről azzal a címkével, hogy „küldj helyszínt”.

„A történet önmagáért beszél”

– nyilatkozta a Meta szóvivője a BBC-nek.

Musk aztán válaszolt Zuckerberg reakciójára azzal, hogy „Vegas Octagon”. Az Octagon a versenyterület és a kerítéssel körülvett terület, amelyet az Ultimate Fighting Championship (UFC) küzdelmeihez használnak. Az UFC a Nevada állambeli Las Vegasban székel.

Musk, aki még ebben a hónapban tölti be a 52. életévét, azt is tweetelte: „Van egy nagyszerű mozdulatom, amit a ‘Tengerimalacnak’ hívok, amikor egyszerűen csak ráfekszem az ellenfelemre és semmit sem csinálok.” Ezenkívül azt is megosztotta: „Szinte soha nem edzek, kivéve, amikor felkapom a gyerekeimet és feldobom őket a levegőbe.”

Közben a 39 éves Zuckerberg már kezdett edzeni vegyes harcművészetben (MMA) és nemrégiben jiu-jitsu tornákat is nyert. A Twitter nem reagált a BBC megkeresésére.

Az eszmecsere futótűzként terjed a közösségi médiában, ahol a felhasználók vitatkoznak arról, ki nyerné a mérkőzést. Mások pedig olyan mémeket posztoltak, amelyeken a harcot reklámozó álhirdetések szerepelnek. A Meta korábban bemutatta a munkatársaknak a szövegalapú közösségi hálózat terveit, amely a Twitterrel szeretne versenyezni, állítják forrásaink a BBC-nek.

Ez lehetővé tenné a felhasználóknak, hogy kövessék azokat a fiókokat, amelyeket már az Instagramon követnek, a Meta képmegosztó alkalmazásán. Potenciálisan lehetőséget adhat a vállalatnak arra, hogy áthozza a követőit decentralizált platformokról, mint például a Mastodon. Egy Meta szóvivő megerősítette a BBC-nek, hogy a platform fejlesztés alatt áll. A szövegalapú hálózat, amelynek munkacíme P92, nagyobb riválisa lehet Elon Musk Twitterének, mint a BlueSky vagy a Mastodon.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...