Niedermüller besározása kudarccá vált: lebuktak a bohóc Bohárék

Niedermüller Péter besározása meghiúsult, nem sikerült Boháréknak.

Semmibe nyíló liftről hazudozott Niedermüller Péter kapcsán Bohár Dádniel, a Fidesz egyik harsona-propagandistája. A felvonót később csatlakoztatták a folyosóhoz, de ez nem akadályozta meg a kormánypárti sajtót abban, hogy támadják Erzsébetváros ellenzéki polgármesterét olyan beruházás miatt, amelyhez kevés köze van.

Az elmúlt napokban Bohár Dániel vezetésével szinte az összes kormánypárti sajtóban megjelent a történet, amely szerint Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármesterének „eddig legnagyobb teljesítménye” egy olyan lift, amely a semmibe nyílik.

Bohár első bejegyzése a „semmibe nyíló” társasházi lifttel kapcsolatban június 7-én jelent meg a Facebookon, majd egy következő napon. Állítása szerint Niedermüller „építtette” a liftet „a lakók pénzéből”.

Június 10-én Bohár videót is posztolt a történetről, amelyben az alábbi állítások szerepeltek:

„Majd jött a kivitelezés az önkormányzat bevonásával, ugyanis önkormányzati lakások is vannak a házban. Niedermüller Péter polgármesternek pedig sikerült egy olyan céget megbíznia, aki ezt a munkát végezte el 40 millió forintért.”

Ezt követően az Origo, a Ripost, a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap, a Bors, a Metropol és még a Blikk is átvette a történetet.

Valójában ez hazug és félrevezető. Niedermüller rossz döntéseként beszélni a lift ügyéről – derült ki az érintett önkormányzat nyilatkozataiból és a rendelkezésre álló társasházi dokumentumokból.

A felvonó építéséről és a kivitelező cégről közösen döntött a társasház lakóközössége, míg az önkormányzat csak a 22,6 százalékos tulajdonrészével arányos szavazati joggal rendelkezik.

A lift jelenleg félkész állapotban van, a társasházi dokumentumok szerint egy kilépő szerkezet fogja összekötni a liftajtót a függőfolyosóval.

Forrás: Lakmusz További cikkeinket itt találhatod.

loading...