A DK-t magasztalja a magára maradt békési MSZP-s

Az utolsó MSZP-s nem léphet ki a pártból, mert nem engedik neki.

A békési időközi választás kapcsán kifakadt egy szocialista politikus, aki sem tud lépni a pártból, mert a pártközpontban fel sem veszik a telefont. Bezzeg a DK – teszi hozzá a 444.hu választási riportjában az utolsó MSZP-s.

A cikk bemutatja, hogy három jelölt indul a békési időközi választáson – mindhárman jobboldaliak. Pedig a települést egykor MSZP-s politikus vezette, de a párt gyakorlatilag meghalt azóta.

Molnár Gábor, az egyetlen megmaradt MSZP-s képviselő nyilatkozik, és elmondja: „Őszintén? Se irodánk nincs, se tagságunk. Jelenleg ketten fizetjük a tagdíjat, a többieket már rég ki kellett volna zárni. A legfiatalabb is elmúlt 65 éves.”

Molnár Gábor szerint az MSZP saját magát nyírta ki azzal, hogy az elbukott 2022-es országgyűlési választás után bezárta a választókerületi irodáit. Békés mellett Gyomaendrődön, Szarvason sincs iroda. Senki sem maradt, zsinórban léptek ki az emberek. A vidékkel nem foglalkoznak a központban, senki nem veszi fel a telefonjait, hiába hívja őket, a DK-sokhoz bezzeg mindig lehet fordulni tanácsért.

Nem engedi kilépni a párt az utolsó MSZP-s tagot, pedig már hónapokkal ezelőtt beküldte a kilépési nyilatkozatot

„Papíron két emberrel működik a békési alapszervezet, de valójában nem létezik – mondta. – Az az igazság, hogy már én is átkacsingatok a DK-hoz, az utóbbi időben látogattam a rendezvényeiket Békésen és a környező településeken, az életben nem tudtam annyi embert összehívni, amennyi náluk van. Hogy mit tudnak? Idejönnek az országos politikusaik, ha hívod őket, ha nem. Nem csak a választás előtti fél évben látják őket az emberek, ez nagyon sokat jelent. Országos MSZP-s politikus ide nem jön. Azt mondják, budapesti párt lett az MSZP, csak az a néhány hely érdekli őket, amit ott meg lehet szerezni.”

Az már most biztos, számol be róla a riport, hogy 2024-ben az MSZP nem indul Békésen, ilyen a rendszerváltás óta nem volt. És ha így haladnak a dolgok, akkor Molnár Gábor DK-s színekben lesz jelölt. De ahhoz előbb ki kellene lépnie a szocialista pártból, ez viszont nem egyszerű.

„Novemberben megírtam a kilépési nyilatkozatot, januárig semmi válasz nem érkezett. Januárban jött az ember, aki a választókerület ügyeit intézi, kérdezem tőle, hogy történt-e valami. Azt mondta erre, hogy ja, nem küldte tovább, hátha meggondolom magam. Mondtam neki, hogy légy szíves, küldd tovább.

Az MSZP ilyen állapotban várja az európai parlamenti és az önkormányzati választást. Messze az 5 százalékos küszöb alá mérik a szocialistákat, és számos ismert politikus fordított hátat korábbi pártjának.

További cikkeinkért kattints ide!

loading...