A DK polgármesterei nem fogják végrehajtani a kormány utasításait a védőnői hálózat einstandolásáról

Örömhír a DK-tól: itt a megoldás rengeteg magyar családnak

A DK polgármesterei nem fogják végrehajtani a kormány utasításait a védőnői hálózat einstandolásáról.

Július elsejétől veszi át az állam a védőnői ellátást az önkormányzatoktól, a szakmai irányítást az Országos Kórházi Főigazgatóság látja majd el. Több védőnő a pálya elhagyására készül, mert fogalmuk sincs, mit hoz a rendszer államosítása.

Az egészségügyi kormányzat egyeztetésre hívta a polgármestereket, hogy közöljék velük a védőnői hálózat államosításának és a védőnők elvezénylésének a feltételeit. A Demokratikus Koalíció városvezetői közös közleményben jelentették be:

Nem vesznek részt a találkozón, és a kormány utasításait sem fogják végrehajtani.

Kezdetektől fogva tiltakozunk az intézkedés ellen, hiszen az csak tovább fog rontani az egyébként is siralmas állapotban lévő egészségügyi rendszeren. Ez maga az Orbán-kormány: szakmai egyeztetés nélkül, hirtelen hozott döntésekkel döntik romba az országot. Ugyanezt látjuk az oktatás esetében, vagy az orbáni infláció kezelésénél, amely már hónapok óta megállíthatatlanul száguld mindenfajta kontroll nélkül, áll a DK polgármestereinek közleményében.

Végül leszögezték: ezt a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány sosem hagyná. Az Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...