11 éves gyerek eladósodott cége építhet lakóparkot a Balatonnál

11 éves gyerek építhet lakóparkot a Balatonon.
grafika: ellenszel.hu (illusztráció!)

Egy 11 éves gyerek cége építhet 35-36 épületből álló lakóparkot a Balaton mellett. Nem zseniről vagy egyedülálló géniuszról van szó, hanem egy általános iskolás srácról, aki 9 évesen lett egyedüli cégtulajdonos.

Valami nem stimmel a magyar jogszabályokkal. Lehetséges ugyanis egy 2016 óta végrehajtás alatt álló cég, 11 éves gyerek (főnök) ura simán megkapja az összes engedélyt az építkezésre.

A Balatonszabadi képviselőtestület május 25-én tartott ülésén tárgyalta két lakópark tervezetét, amelyek a községben valósulnának meg – számol be a Magyar Narancs.

Az egyik tervezett beruházás egy kb. 8 hektáros területen valósulna meg, ahol 60 telek kialakítását és a hozzájuk tartozó lakóépületek építését tervezik. A kérelem két magánszemély által lett benyújtva. Az egyikük, Varga Tamás György ismert nagyvállalkozó Siófok Petőfi sétányáról, a másikuk, Vincze Péter Imre pedig korábban helyi polgármesterjelölt volt az időközi választáson, azonban nem nyerte el a pozíciót. Az önkormányzat nem csak hogy május 17-én beterjesztett kérelmet már nyolc napon belül, május 25-én tárgyalta, hanem az előterjesztésben már maguk is megadták a megoldást, hogy hogyan lehet véderdő területén lakóparkot létrehozni.

11 éves gyerek a góré

Az előterjesztés szerint „a másik tervezett beruházás” a Gamászapuszta területét érinti. Itt a beruházó 35-36 lakóépület megépítését tervezi. A kérelmező a Monroyal Invest Kft., amelynek ügyvezetője T. László. A kérelmet pedig Holl Antal írta alá, amelyet szintén 2023. május 17-én adtak be az önkormányzatnak.

Holl Antal nem ügyvezető, hanem H. A. Antal, a cég tulajdonosának, aki egy siófoki általános iskolás diák, kiskorú törvényes képviselője. A cég tulajdonosa ugyanis H. A. Antal, aki a cégnyilvántartás nyilvános adatai szerint 2012-ben született. Kilenc éves korában, 2021 júliusában vált az egyedüli tulajdonosává a cégnek, amely ellen 2016 óta van érvényben egy NAV-végrehajtás, és azóta sem került megszüntetésre.

Egy jogász, akit a Magyar Narancs megkérdezett, furcsának találja ezt, és kérdése merül fel azzal kapcsolatban, hogy miért engedélyezte ezt a gyámhatóság, valamint miért lenne érdeke egy gyermeknek tulajdont szerezni egy adóssággal terhelt cégnél. A gyermek másik törvényes képviselője Cs. Eszter, aki a NAV adatai szerint a legfrissebb, március 31-i állapot szerint azon személyek listáján szerepel, akiknek adóhátraléka meghaladja a 10 millió forintot, és az adóhátralék 180 napnál régebbi.

Ez Magyarország 2023-ban. (A képünk illusztráció, nem a tulajdonost ábrázolja!)

További cikkeinkért kattints ide! Hallottad? Megjelent Magyarország legizgalmasabb főzős csatornája, az EllenLábas. Ide kattintva tudod megtekinteni.

loading...