Egy magyar asszony segítséget kér Orbán Viktortól: letaglózó levél

Egy magyar asszony levelet írt Orbán Viktornak.
grafika: ellenszel.hu - képünk illusztráció.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kéréssel fordulok Önhöz, mint egy nyugdíjas magyar asszony, aki sajnálatos módon minimális nyugdíjjal él.

Úgy érzem, hogy a jelenlegi helyzetben elengedhetetlen lenne egy minimális segítség a szociális étkeztetés terén. Sajnos a településem nem rendelkezik ilyen lehetőséggel. Engedje meg, hogy az alábbi kérésemmel előálljak!

A háborús veszéllyel fenyegetőző, milliárdokba kerülő plakátkampány helyett fordítson figyelmet az éhező, idős emberekre is. Van egy olyan érzésem, hogy ez sem Önöknek, sem nekünk nem tesz jót. Mi még ellenforradalomnak tanultuk 1956-ot, újra az lesz belőle?? Az orosz tankról kisatírozták a zászlót, vajon miért? Már azt sem szabad elmondani, hogy az oroszok támadták meg az ukránokat? Nem lenne jobb ez a pénz a magyar emberekre? Itt most béke van, mert tagjai vagyunk a NATO-nak. Reméljük, hogy ez így is marad.

A magyar asszony ilyen és ehhez hasonló plakátokra gondolt.

Az idős magyar asszony konkrét kérdést is megfogalmaz a levelében

Személy szerint szerencsés helyzetben vagyok, hiszen csak a gyógyszereim egy részéről kell lemondanom ahhoz, hogy biztosítani tudjam az étkezésemet. Azonban tisztában vagyok vele, hogy sokan vannak az országban, akik sokkal alacsonyabb nyugdíjban részesülnek, és még ennél is súlyosabb helyzetben vannak. Ezért szeretném kifejezni, hogy nagyon fontos lenne számukra az érdemi segítség. Zenetanár voltam, sokak kerültek ki a kezeim közül, nagy tehetségek, akik külföldön élnek, egy részük maradt csak itt. Rájuk is érdemes lenne figyelni, mert elengedünk minden fiatalt a szélnek. Nagyon nehezen hiszem el, hogy 8 órás tervezőmunka eredménye a nyugdíjasoknak írt levél.

A minisztérium ennyit fizetett ki egy tervezőgrafikusnak. Miniszterelnök úr ilyenkor nem érzi, hogy ez pazarlás? Főleg, hogy azt a levelet én is megkaptam, de nincs benne semmi. Tájékoztat róla, hogy dupla nyugdíjat kaptunk, de azt tudtuk eddig is. Egyszer jó volt, de az áremelkedések miatt ötször elköltöttük, pedig ugyanazokat az élelmiszereket vásároltuk, mint azelőtt.

Az általunk kapott levél helyett azt szeretném látni, hogy az ilyen felesleges levelek előállítási és tervezési költségei helyett információkat kapjunk. Olyanokat, amelyekből a nyugdíjasok tudják, hol kaphatnak segítséget, ha szükségük van rá. Hiszen ezek a tájékoztatók életmentő lehetőségeket rejthetnének magukban.

Köszönöm, hogy meghallgatta aggodalmaimat és kérésemet. Remélem, hogy eljut ez a levél Önhöz, sok híroldalnak elküldtem. Mindannyian megérdemeljük a méltóságot és az emberiességet, és Önön múlik, hogy ezt a jövőben valóra váltsuk.

Tisztelettel:
K-né Erzsébet,
egy idős magyar asszony

További cikkeinkért kattints ide! Hallottad? Elindult Magyarország legizgalmasabb főzős csatornája, az EllenLábas. Ne maradj le róla! Ide kattintva Te is feliratkozhatsz.

loading...