230 ezer forint üti a markát annak, aki megfejti az Orbán-levél titkát

Ez az őrület vár Magyarországra
MTI-fotó

230 ezer forint: ennyibe került annak az Orbán Viktor által írt levélnek a megtervezése, amit februárban a nyugdíjasoknak küldött a miniszterelnök. Ez a levél azonban nem akármilyen firkálmány volt. Mint kiderült, 230 ezer forintot fizettek csupán a megtervezéséért.

Nyolc órán át dolgozott rajta egy tervezőgrafikus, vagyis olyan szakember, aki ért a vizuális megjelenítés minden formájához. Legalábbis 8 órát számlázott ki neki a kabinetiroda. Természetesen a levél kiküldésének, nyomtatásának költségeiről itt szó sincs, csupán a tervezésnél tartunk.

Íme a remekmű:

230 ezer forintba került ez az Orbán-levél, amit 2023. februárjában a nyugdíjasoknak küldött a miniszterelnök.
fotó: lakmusz.hu

A megrendelés tárgya egészen pontosan „Nyugdíjasoknak szóló miniszterelnöki levél kreatív tervezése” volt, erre bruttó 229 692 forintot fizetett ki a Kabinetiroda.

A megtekintett dokumentumokból az is kiderül, hogy jött ki ez az összeg: a Balásy-cégek egy ügyfélkapcsolati menedzser (account manager) háromórás, és egy tervezőgrafikus (graphic designer) nyolcórás munkaidejét számolták el a megbízásra – írja a lakmusz.hu.

230 ezer forint üti a markát annak, aki megfejti a levél titkát

A levél előttünk van, mindenki számára elemezhető. A minisztériumok ezek szerint hajlandóak kifizetni erre 230 ezer forintot. Noha már két gombnyomással különb levelet készít nekünk a legtöbb program, de még egy ügyes általános iskolás is, próbáljuk megfejteni ennek a tervezésnek a titkát! Ha sikerül, mi is tudunk majd ennyiért levelet szerkeszteni.

Ha ez nem lenne elég, 5 milliárd forint arra is elment, hogy a szankciók mennyire károsak. Most újabb milliárdokat költenek a háborúval riogatás kampányukra, szintén adófizetői pénzből.

További cikkeinket itt olvashatod.

loading...