Orbán háborúba sodort minket, Rónai Sándor vizsgálatot követel

Orbán háborúba sodort minket
Kép forrása: Reuters

Rónai Sándor DK-s EP-képviselő azonnali vizsgálatot követel a koszovói magyar katonák megtámadása miatt. Nem akárkik támadták meg őket ugyanis, hanem a magyar miniszterelnök hódolói. Orbán háborúba sodort minket.

Ehhez fontos megérteni, hogy Magyarország a NATO tagja. Koszovó békéjét védelmezi a katonai szövetség, így a magyar katonák is. Orbán azonban a helyi őrült vezetőt támogatja, aki az egész konfliktus forrása.

Orbán Viktor szövetségese, Aleksandar Vučić szerb elnök által feltüzelt rendbontók, a kamerafelvételek szerint Orbán Viktor nevét éltetve támadtak rá a magyar békefenntartó katonákra Koszovóban. Több honvédet meglőttek és súlyosan megsebesítettek.

Orbán háborúba sodort minket

Orbán háborúba sodort minket
Rónai Sándor

A DK azonnali parlamenti vizsgálatot követel, mert Orbán Viktor veszélyes balkáni hazárdjátéka miatt magyar katonák élete és testi épsége kerülhetett veszélybe Koszovóban.

A koszovói válságot szító, a hadseregét a koszovói határra vezénylő szerb elnök nyílt támogatásával az Orbán-kormány egy polgárháborúval fenyegető balkáni válságba tenyerelt bele. Magyarország a koszovói NATO-békefenntartók tagjaként Koszovó békéjét védelmezi, Orbánék azonban a háborús uszítók mellett vannak – írja közleményében Rónai Sándor.

Érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon mikor következik be az a pillanat, amikor a NATO megelégeli azt, hogy egy tagországának hibbant elnöke olyan feszültséget szít, amelyben minden NATO-s katona élete veszélybe kerül. Köztük a sajátjaié is.

Orbán milliárdokat költ arra, hogy azzal fenyegessen, hogy a baloldal sodorná bele Hazánkat a háborúba. Ezzel szemben a valóság épp az ellenkezője. Ő az, aki jelenleg is olyan emberrel cimborál, akinek feltüzelt katonái magyar honvédekre lőnek.

További cikkeinket itt olvashatod. FRISS: hallottad? Megjelent a legizgalmasabb főzős csatorna, az EllenLábas. Ide kattintva tudsz rá feliratkozni.

loading...