Suhajda Szilárd nem hős, hanem önző ember

Suhajda Szilárd nem hős.
Fotó: Suhajda Szilárd FB-oldala

Suhajda Szilárd kapcsán „egy egész ország izgul.” Lehet, hogy nem leszek túl népszerű ezzel a véleménnyel, de azt gondolom, a közérdek megkívánja, hogy írjak róla.

A hegymászás egy rendkívül veszélyes sportág, főleg amikor valaki palack nélkül próbálja megmászni a Mount Everestet. Az extrém hideg és az oxigénhiány komoly fenyegetést jelent a hegymászók számára.

A hegyi lavinák veszélye tovább növeli az egyedül vállalt kockázatokat. Az ilyen merész próbálkozások gyakran azt eredményezik, hogy a hegymászóknak el kell hagyniuk szeretteiket. Így tett Suhajda Szilárd is.

Ez az önző döntés, hogy éljen a vakmerő hobbijának, komoly hatással van a családjára, akik aggódnak az életéért. Egy olyan tapasztalt hegymászó, mint Suhajda Szilárd, pontosan tudja, milyen nagy eséllyel veszítheti el az életét. Mégis úgy dönt, hogy kedvtelésből nekivág.

A magaslatok világában minden pillanat számít, és az egyedülálló kihívás felülírja a normális családi életet. A hegymászás „hőseivé” válni vágyók gyakran szembe kell nézzenek a halállal.

A Mount Everest palack nélküli meghódítása az extrém körülmények miatt még nagyobb kihívást jelent, és további kockázatokat rejt magában. Sokan végeznek extrém munkát. A tűzoltók, a rendőrök naponta kockáztatják az életüket. Mindezt azért teszik, mert nélkülük nem működne a társadalom. Van egy olyan szükséges cél az esetükben, ami a hegymászókat soha nem emeli olyan magaslatokba erkölcsileg, megmászhatnak bármilyen hegyet, a hős apuka most úgy tűnik, a hobbiját választotta a gyermeke helyett.

Furcsa értékrendje lett a magyaroknak. Olyanokat ünneplünk, akik semennyit nem tesznek hozzá a társadalom előremozdításához. Olyanokat, akik hegyet másznak, a gyerekük pedig felnő egyedül is. Az önzőség nem erény.


Hallottad? Elindult a legizgalmasabb főzős csatorna. A legjobb és legolcsóbb receptek és konyhai trükkök tárháza. Ide kattintva Te is feliratkozhatsz az EllenLábasra!

További cikkeinket itt olvashatod.

loading...