Áll a bál: vasúton haladó tankszállítmányt fotóztak Magyarországon

tankszállítmányt fotóztak Magyarországon

Áll a bál: vasúton haladó tankszállítmányt fotóztak Magyarországon. Többen felháborodtak, míg mások nyugtatni próbálják a kedélyeket a kommentszekcióban. Már több ezren megosztották a nagy tankszállítmányról készült képeket.

Az egyik kommentelő azt írta, hogy oda mennek, ahova ezek:

A kommentelők közül sokan kiakadtak:

„De nem engedünk át fegyvereket !! Ezt mondta a nagyvezír! Ez a fidesz!! Bele hazudnak az emberek képébe!!” – írta Katalin.

„VALAKI MÉG HISZ ENNEK A KORMÁNYNAK?” – írja Ildikó.

Sándor azt írta: „Ezek magyar leopárdok. Leopárd 2-k! A torony oldalán látható a magyar felségjelzés. Alul meg a magyar H-betűs rendszám.”

Valószínűleg Sándorra reflektálva Attila pedig arról írt, hogy ezek nem azok:

„A magyar sereg 12 db Leopárd 2A-4-et kapott eddig. Azok a hátul lévő (most fordíva állnak) csillagkeréken és az elöl lévő láncfeszítőn túl 7 db görgővel rendelkeznek. A pőrekocsin lévő gépeknek 6 görgőjük van, ezek nem az alábbi videón bemutatott magyar harckocsik.

Ha kinagyítva jól látom, itt a szerelvényen összesen 11 eszköz látható, közelebbről távolabbra az 5. eszköz más toronnyal van szerelve, az nem harcoló technika, nincs csöve. Valószínű műszerekkel ellátott vezetési pont. A maradék eszköz pont egy hk. század.

Nézd meg alul a videót, ezek nem azok az eszközök, hiába van a torony hátulján a magyar felségjel. Matricázni, festeni semmiből sem tart. … és bár a felvételen a színek nem mindig valósághűek, a mintázat egyezhet, de a színük sem egyforma.

Egyébként a videó idején még csak 2 darabot kaptunk összesen. Szóval ezek nem „azok” a tatai gépek.”

Sok kommentelő nem hisz a kormánynak, hogy nem engednek át fegyverszállítmányokat az ukrajnai háború felé, elenyésző számban vannak azok, akik nem emeltek kifogást a fotó ellen.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...