Leverték a gólyák fészkét és berácsozták a helyét Létavértesen

Leverték a gólyák fészkét Létavértesen

Leverték a gólyák fészkét és berácsozták a helyét Létavértesen. Már több mint tízezren osztották meg a bejegyzést, ami fotókkal együtt mutatja be, mit tettek egy magyar kisvárosban a gólyák fészkével.

A bejegyzést szövegét változtatás nélkül közöljük:

„Létavértes Kossuth u. Gyermek étkeztetési konyha.

Reggel leszedték a fiatal gólya pár fészkét, az üzemen kívüli kémény tetejéről. Aztán remekül, szakszerűen berácsozták, hogy a napokig épített gólyafészek tulajdonosai ne próbálkozzanak újra.

De sajna próbálkoznak!

Reggel óta köröznek ágakkal a csőrükben mindhiába. Most az egyik órák óta azzal próbálkozik, hogy a rácson át mégiscsak felépíti újra. Mi itt a környéken aggodalommal figyeljük, mikor törik el a lába.

Ha ez a tranzakció törvényes és szakszerű volt a Hivatal részéről, akkor xar a törvény!!!!”

A létavértesi önkormányzat kapott hideget-meleget.

„Van egy ország ahol lelövik a több ezer kilométert megtett, társat kereső farkast. Ugyanebben az országban a több ezer kilométerről érkező gólya lábát eltörik, fejét péppé verik. Van egy ország ahol a több ezer kilométerről megérkező gólyafészket lebontják, nem engedik fészkelni. Ez az ország szégyen. Hova lehet még ennél is lejjebb süllyedni. Szégyenország neve: Magyarország” – írja egy kommentelő az eset kapcsán.

Mi lett volna, ha nem háborodnak fel az emberek? Akkor rendben lett volna, hogy így elbánnak a védett állatokkal? Nem csoda ez a magatartás, hiszen a mai Magyarországon nincs valódi értékmegőrzés, sem az arra való ösztönzés. Új „értékek” vannak, és azokat a hatalom szabja meg nekünk, mindegy, hogy hány természetvédelmi területet, hány állatot veszélyeztetnek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...