Dr. László Imre: Orbán kizárólag a beruházók érdekeit képviseli

Dr. László Imre: Orbán kizárólag a beruházók érdekeit képviseli

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere szerint Orbán és kormánya kizárólag a beruházók érdekeit képviseli az emberek érdekeivel szemben.

Laszló Imre szerint „Orbán Viktor ismét figyelmen kívül hagyta az újbudaiak érdekeit és akaratát”. A polgármester Facebook-oldalán reagált arra a kormányrendeletre, amely rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánítja a Fehérvári út–Galvani út–Szerémi út–Barázda utca közötti területet.

Újabb lakóparkot, mintegy 800 lakást és 70 ezer négyzetméternyi irodát építhet egy kormányközeli cég, a lehetséges zöldterületek kárára.

A kormányfő semmibe vette, hogy a területen változtatási tilalom van érvényben, nem érdekelték a szakértők által megfogalmazott aggályok és észérvek, amelyek szerint ennyi új beköltözőt már nem bír el a kerület

– tette hozzá a DK-s polgármester.

Újbuda polgármestere úgy fogalmazott, hogy a döntéshozók tesznek arra, hogy a beépíteni kívánt terület a főváros legnagyobb átszellőző légcsatornájának közelében fekszik, ahol nagyobb, egybefüggő zöldterületet kellene létrehozni, hogy ne okozzunk visszafordíthatatlan környezeti károkat. A kormány kizárólag a beruházók érdekeit képviseli a lakosság helyett.

László Imre jelezte: az önkormányzat nem hagyja magát, minden lehetséges eszközzel a túlépítés ellen és a zöldítés mellett fognak harcolni.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...