“Áruló” – elküldték a provokátor fideszes nénit a tüntető nagymamák

Tizenöt magyar városban tüntetnek
Kép forrása: Ellenszél.hu

„Fizessétek meg a tanárainkat!”, „A könnygáz nem tanít” „Szabad ország, szabad oktatás” – skandálják a vonuló diákok. A Pintér, takarodj rigmust azonban az Ellenszél helyszíni tudósítója szerint nem lehet überelni.

„Áruló” – elküldték haza a provokátor fideszes nénit a diákok nagymamái

Egy idős, vélhetően fideszes hölgy beszólt a tüntető diákoknak, hogy inkább tanuljanak, mire több idősebb tüntető ajtót mutatott neki:

Információink szerint a tömeg a tüntetés végeztével is folytatja a vonulást. Szóba került a Fidesz székház és a Karmelita is. Az Ellenszél videóján látható, hogy az Oktogonra érkező diákok dühösek, szívből skandálnak.

Többek azt beszélik, hogy az iskolaigazgatójuk is mellettük áll, de egyelőre ezt nem nyilvánítja ki, mert akkor egészen biztosan ellehetetlenítenék. Sokan helyeselnek.

Cikkünket frissítjük, érdemes lesz visszanéznie ide, mivel a helyszínről számolunk be a legfontosabb és legizgalmasabb történésekről. Köszönjük, ha cikkünk megosztásával másokhoz is eljuttatja a diáktüntetés mozzanatait!

Bohócorrot viselő ellentüntetők jelentek meg, de nem váltottak ki túl nagy érdeklődést a tömegből. Tulajdonképpen csak az újságírók állták körbe őket.

Pankotai Lili a hangosbemondón közölte a jelenlévőkkel, hogy készüljenek, mert a rendőrség előkészítette már a könnygázt.

Megérkezett a tömeg a Fidesz-székházhoz. A Lendvay utcában már rengeteg rendőr fogadta őket.

Nagy a füst a rendőrsorfalnál.

Az ország gázszerelőjére reflektálva a tömeg kitalált egy új rigmust is: „könnygázszerelő”.

A tömeg azt skandálja: „menjünk be!”

Bemutatnak a hatalomnak a tüntetők.

Jelenleg azt kiabálják a tüntetők: „kismalac-kismalac, engedj be!” illetve, hogy „Orbán-kormány a k.va anyád!”

Antal Henrietta Nikoletta, senior tüntetőt igazoltatta a rendőrség és a társainál is ruházatátvizsgálást tartott, pirotechnikai eszközöket keresve. Végül Nikolettát elengedték. Emlékezetes, hogy ő volt az a demonstráló, aki felmászott a Kalmeritánál felállított állványzatra is.

A rendőrök többször felszólították a tömeget, hogy hagyják el a helyszínt. Tudósítónk szerint a rohamrendőröknél már könnygáz is van.

Áruló: kiabálták.

Ismét meggyújtottak egy füstölőt. Az Ellenszél tudósítója szerint egyre több rendőrt vezényelnek a Fidesz székházához, miközben a tömeg néha megpróbál előrenyomulni. Dulakodás az első sorokban, zászlórudat vettek el egy tüntetőtől.

A rendőrség már konkrét fenyegetéssel élt: könnygázt fognak bevetni, ha nem megy haza a tömeg.

Tudósítónk arról számolt be, hogy egy hadseregnyi rendőr érkezett a jelenlegiekhez, és kényszerítő eszköz bevetésével fenyegetőznek, illetve többeket kiemeltek, és elvittek.

Elszeparálták a tömeg elejét, és most kiszorítottak mindenkit a kereszteződés közepére. A tüntetők skandálnak: „szégyelld magad, szégyelld magad!”

A rendőrök a tömeg elejét elválasztották a hátuljától.

A tüntetők egyelőre csendben vannak, néha hallani egy-egy bekiabálást.

Tüntetők a rendőrökkel szemben.

Újabb cikkünk a tüntetésről:

Letépték egy tüntető táskáját, áttapostak egy tizenéves lányon: élő

loading...