Emlékpadot állítottak Kóbor János tiszteletére

Megható ünnepség volt ma a II. kerületben. Az önkormányzat a Modori utca bejáratánál emlékpadot és egy installációt helyezett el az Omega énekesének tiszteletére. A rendezvényen sok rajongó mellett az együttes több tagja is megjelent.

Omega-dalok vezették be a rendezvényt, majd az Albinoni Kamarazenekar játszott. Ezután az Omega korábbi sajtófőnöke, Gréczy Zsolt mondott beszédet, felidézve Kóbor és az Omega munkásságának részleteit. Utána Molnár György, az együttes gitárosa – meg is könnyezve – emlékezett zenésztársára, felidézve, hogy mi mindenben volt úttörő a zenekar, amelyben együtt játszottak.

Ezután Örsi Gergely, a kerület polgármestere szólt az egybegyűltekhez, méltatva Kóbor János és az Omega nagyságát. Az emlékpadot végül az együttes korábbi tagjai – Molnár György, Debreczeni Ferenc, Kovacsics András, Láng Péter – mellett Kóbor Dániel, az ünnepelt fia, és a polgármester adta át.

A rendezvényen ott volt Dalma asszony, Kóbor első felesége, akivel az énekes négy évtizeden át lakott a Modori utcában. De jelen volt Bródy János is, aki több klasszikus Omega-dal (Égi vándor, Gammapolis, Ezüst eső stb.) szövegét írta.

A rendezvény és a kerület méltó emléket állított Kóbor Jánosnak, Közép-Európa legnépszerűbb rockzenekara énekesének.

További cikkeinket itt olvashatod.

loading...