Rendőrök vezették elő a bíróságra a fideszes propagandistát

Rendőrök vezették elő a bíróságra a fideszes propagandistát
A kép illusztráció - Forrás: MTI

Rendőrök vezették elő a bíróságra a fideszes propagandistát.

Hétfő hajnalban rendőrök vitték el az otthonából Füssy Angélát, a PestiSrácok munkatársát. Az esetről Füssy maga számolt be a közösségi oldalán.

A Media1 által kiszúrt bejegyzés szerint az egyik Szeviép-vezér jelentette fel rágalmazásért Füssyt. Büntetőper folyik ellene a bíróságon, és arról írt, hogy akár 2 év letöltendőt is kaphat. A per korábbi tárgyalásán nem jelent meg, ezért rendelték el az előállíttatását.

A Media1 megjegyezte: a hatályban lévő Büntető törvénykönyv szerint a rágalmazás elvben valóban sújtható 2 év börtönnel, de csak ha azt aljas indokból vagy nagy nyilvánosság előtt követik el. Az nem jellemző, hogy újságírókat letöltendő börtönbüntetésre ítéljenek. A rágalmazásért már kétszer is elítélt Füssy is legutóbb megúszta megrovással.

Füssy arról is ír, hogy PestiSrácok ellen hetente indulnak rágalmazásos perek, szerinte azért, hogy „csak hogy megfélemlítsenek, hogy megunjuk, hogy elegünk legyen”. Rossz érzésnek nevezte, hogy hetente háromszor érkezik a postára rendőrségi, bírósági papír.

„Állítólag jobboldali elnyomás és diktatúra van… ”

– zárta a posztját.

A Fidesz nemrég olyan Btk.-módosítást nyújtott be, amely szerint a „közügyek szabad megvitatásakor” elkövetett rágalmazás és becsületsértés csak akkor lenne büntethető, ha a sértett emberi méltóságának nyilvánvaló és súlyosan becsmérlő tagadása fordulna elő benne. Ezzel a nagyobbik kormánypárt minden bizonnyal csak annak venné elejét, hogy a különféle kormánymédiumok ellen ne lehessen több sajtópert indítani. Ellenük ugyanis rengeteg ilyen per indul rágalmazások, hazugságok miatt, és ezeket rendre el is bukják, jegyzi meg a hvg.hu.

loading...