Erre senki sem számított, jókora változás jöhet a magyar kormányban

Kiakadtak az osztrákok, mert Orbánék bűnözőket engednek szabadon
Kép forrása: MTI

Erre senki sem számított, jókora változás jöhet a magyar kormányban. A hírszerzési témákra specializálódott oldal szerint nagy változások előtt áll az Orbán-kormány. Szijjártó Pétert és Pintér Sándort érinthetik az átalakítások.

A hírszerzési témákra specializálódott Intelligence Online oldal információi szerint hamarosan kettéválhat a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A minisztériumot vezető Szijjártó Péter a jövőben a kereskedelemért, a külgazdaságért felelne, míg Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs kapná meg a diplomáciai terület vezetését. A jövőben még egy nagy változás várható a magyar kormányban.

Az Intelligence Online kiemeli, hogy Orbán Balázs a közelmúltban egyre nagyobb befolyásra tett szert a magyar külpolitikai körökben. Múlt hónapban derült ki, hogy Orbán Balázs felügyelete alá kerül a Magyar Külügyi Intézet, amely a miniszterelnök külpolitikai stratégiai döntéshozatali munkáját segíti.

Az Intelligence Online arról is ír, hogy a jövőben még egy nagy változás várható a magyar kormányban. Információik szerint visszavonul a 74 éves Pintér Sándor belügyminiszter, ami Rogán Antal még nagyobb térnyerését jelentené.

A portál szerint úgy tűnik, hogy a jövőben Rogán Antal és Orbán Balázs kerül a stratégiai döntéshozatal középpontjába. Orbán Viktor pedig arra számít, hogy bizonyos fokú rivalizálás lesz közöttük, ami megakadályozza, hogy bármelyikük is túl nagy befolyásra tegyen szert a miniszterelnök szűk belső körén belül.

Kormány: nem igaz

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az alábbi közleményben reagált:

„A sajtó egy része által terjesztett hír kamu, fake news!”

A főváros törvényben előírt első számú kötelezettsége, hogy a budapesti tömegközlekedést működtesse – mondta Gulyás Gergely. A főváros az ország leggazdagabb települése Budapest, elvárható lenne, hogy működtesse a tömegközlekedést.

Egy fake news portál álhírei szórakoztatták az elmúlt napokban a politika iránt érdeklődöket. Ezeknek a híreknek nem volt soha semmi alapja, nincs napirenden minisztercsere, jókat nevettünk ezeken a híreken – mondta Gulyás az Intelligence Online cikkéről, amely szerint távozna a kormányból Pintér Sándor, és kettéválasztanák a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. Gulyás azt mondta, a miniszterelnök négy évre állapodott meg a miniszterekkel a ciklus elején.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...