Gyurcsány Ferenc, miután Orbánék eltüntettek 3 havi nyugdíjat: Ideje lenne menni

Gyurcsány Ferenc, miután Orbánék eltüntettek 3 havi nyugdíjat: Ideje lenne menni

Gyurcsány Ferenc, miután Orbánék eltüntettek 3 havi nyugdíjat: Ideje lenne menni. A DK elnökének írása:

„Eltűnt három hónap nyugdíja. 

Volt nincs. Rodolfo, a híres bűvész se csinálhatta volna jobban. 

Írják: 27 százalék a nyugdíjas infláció. Azaz a tavalyi nyugdíj értékének negyedét felemésztette az orbáni infláció. 

Ez messze több, mint a 15 százalékos nyugdíjemelés, meg a 13. havi nyugdíj együtt. Aminek növekedni kellett volna az csökkent. 

Mint ahogy csökken a legelkötelezettebbek bizalma is, hogy Orbán ezt még rendbe tudja tenni. Mert nem tudja.”

Gyurcsány szerint korábban se érdekelték olyan “apró” ügyek mint a nyugdíj. A világot akarja érteni, eszement teóriákat gyártva. Az se megy neki. Hogy mi megy? Lassan már semmi.

Ideje lenne menni

– javasolja a volt miniszterelnök.

Hungarikum az orbáni infláció

Rónai Sándor a DK EP-képviselője bejelentette: a DK a Hungarikum Bizottságnál kezdeményezi, hogy legyen hungarikum az orbáni infláció.

Rónai szerint mára bebizonyosodott, hogy a kormány hazudott a magyaroknak:

nem létezik sem háborús, sem szankciós infláció, valójában az orbáni infláció emeli az árakat.

A több mint 25%-os márciusi drágulás nemcsak teljesen egyedülálló Európában, hanem a háromszorosa az európai inflációnak. A magyar boltokban olyan drágulás történt az elmúlt 1-2 évben, amelyhez még csak hasonló sem történt sehol a világon, hiszen a legtöbb alapélelmiszer ára Magyarországon az elmúlt két évben megduplázódott.

Ha a világ bármely szegletében szóba kerül Magyarország, akkor az ma nem a pálinkával, a tokaji aszúval vagy a makói hagymával kapcsolatban történik, hanem a teljesen egyedülálló orbáni inflációval. Éppen ezért a DK kezdeményezi a Hungarikum Bizottságnál, hogy legyen hungarikum az orbáni infláció!

Már most is azon szörnyülködik az egész világ, hogy mit tett Orbán Viktor az árakkal és a magyar gazdasággal. Itt az ideje, hogy az orbáni infláció hivatalosan is ott legyen a hungarikumok között. Ez lesz az első és egyetlen olyan hungarikum, amelyet biztosan nem akar egyetlen ország sem importálni.

Felelős kormány soha nem tenne olyat a hazájával, mint amit Orbán Viktor tett a magyar családokkal és vállalkozásokkal. Mára az Árnyékkormány jelenti az egyetlen reményt arra, hogy letörjük az orbáni inflációt és megállítsuk az évek óta töretlen élelmiszer-drágulást, ezt szolgálja a DK 13 pontból álló csomagja.

Ehhez azonban az orbáni infláció okát, az Orbán-rendszert is meg kell szüntetnünk.

loading...