13 intézkedésből álló cselekvési tervet jelentettek be az Árnyékkormányinfón

Árnyékkormány: Amíg Orbán Viktor marad, addig marad az orbáni infláció és a brutális élelmiszerdrágulás

13 intézkedésből álló cselekvési tervvel lehetne csökkenteni az orbáni inflációt és hatásait, jelentette be Molnár Csaba az Árnyékkormányinfón hétfőn.

Az Árnyékkormány az idei negyedik, összességében pedig a kilencedik Árnyékkormányinfóját tartotta meg hétfőn. A mai ülésen az orbáni infláció letörésével, a készülő európai médiaszabályozással, a rendvédelmi dolgozók helyzetével és a tanárok elleni státusztörvénnyel foglalkoztak.

Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter egy 13 intézkedésből álló cselekvési tervet ismertetett az orbáni infláció letörésére és hatásainak csökkentésére.

  • Ebben többek között szerepel az alapvető élelmiszerek áfájának ideiglenes 0%-ra csökkentése,
  • az energiaárakon lévő áfa ideiglenes 5%-ra csökkentése,
  • az üzemanyagárak literenkénti árának 500 forint alá szorítása adócsökkentésekkel,
  • valamint a nyugdíjak emelése és az európai minimálbér bevezetése is.

Az árnyék-kancelláriaminiszter hozzátette, ha a kormány meg akarja állítani a drágulást, akkor végre fogja hajtani az Árnyékkormány javaslatait. Ha ez nem következik be, az annak a bizonyítéka lesz, hogy Orbán Viktor kifejezetten azt szeretné, hogy maradjon az orbáni infláció, hogy a kormány tovább folytathassa az áfabevételei számolgatását, amelyet a magyar családok bevásárlásain keresett.

Az Árnyékkormányülésen a fentieken túl döntés született arról, hogy az Árnyékkormány egyeztetést kezdeményez a hazai független sajtó megmaradt orgánumainak vezetőivel a készülő európai médiaszabályozásról; egyeztetést kezdeményez a szakmával és az érintettekkel a rendvédelmi dolgozók illetményfejlesztésével, nyugdíjkorhatárával, egészségügyi ellátásával, és számukra elérhető szociális bérlakásrendszerrel kapcsolatban; elutasítja a kormányzati bosszútörvényt, ahelyett a béremelést, a túlóra maximálását és kifizetését, a jogtalanul kirúgott tanárok visszavételét és a törvényes sztrájkjog újbóli biztosítását tartaná az egyetlen elfogadható kormányzati intézkedésnek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...