Dobrev Klára is részt vett a Magyar Anyák tüntetésén

Dobrev Klára is részt vett a Magyar Anyák tüntetésén

Újabb tüntetés volt a Budai Várban: ezúttal a magyar anyák demonstráltak. Dobrev Klára is a tüntetők között. A DK EP-képviselője szerint hangosan, békésen, de határozottan azt mondani, hogy elég.

Dühös vagyok és elszánt. Ezért mentem ki ma a tüntetésre. Megvédjük a gyerekeinket!

– írta a Facebookon.

A vasárnap délutáni demonstrációt a Budai Várba a Magyar Anyák nevű szerveződés és a Tanítanék Mozgalom hirdette meg.

Az esemény Facebook-oldalán a szervezők azt írták: „mélységesen felháborítja őket,

hogy a gyerekeinket gumibottal, könnygázzal és fogvatartással bünteti a hatalom, azért, mert kiállnak az oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése ellen.

Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy bántják a gyerekeinket, ezért anyák napja alkalmából (…) várunk minden anyát, nőt és lányt, hogy együtt kifejezzük elégedetlenségünket a fennálló rezsimmel szemben”.

A hvg.hu tudósítója szerint néhány száz résztvevő lehetett jelen, és sok rendőrnőt vezényeltek a helyszínre. A rendezvény zárásaként elhangzott az is, hogy a következő tiltakozás május 19-én pénteken lesz, azt a diákok szervezik.

Dobrev Klára is tüntetett

Amikor Orbán elnyomó hatalma nem áll meg a tanárok megfélemlítésénél, zsarolásánál, hanem gyerekek ellen követ el nyílt, fizikai erőszakot, akkor nekünk is erőt kell mutatni. 

Hangosan, békésen, de határozottan azt mondani, hogy elég. Dühös vagyok és elszánt. Ezért mentem ki ma a tüntetésre. Megvédjük a gyerekeinket!

– írta a Facebookon az árnyék-miniszterelnök.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...