Az Újpest szurkolói ütős molinókkal üzentek a Fidesznek

Az Orbán-kormány megsemmisítené a szakszervezeteket a DK szerint.
Fotó: Ellenszel.hu

Somogyi Zoltán szociológus, a Political Capital társalapítója az Újpest-Fradi meccsről posztolt egy fotót. A képen látható, hogy az Újpest szurkolói molinókra írt üzenetekkel szóltak be a Kubatov-féle FTC-nek és a Fidesz-kormánynak.

„Félidő. Az Újpest tábora, minden eszközzel a hatalom ellen tüntetett. Ilyen az elmúlt évtizedben nem volt focipályán” – írja a képhez Somogyi Zoltán.

Az Újpest szurkolói üzentek a Fidesznek.

„Ti vagytok a NERencváros. A párttagkönyvetek még a Holdról is látszik. A Fradi csürhe az új békemenet. A KESMA legújabb ékköve: Fradi B-közép.”

Úgy tűnik, hogy az Újpest szurkolói hangot adtak véleményüknek arról, hogy a kormány által támogatott futball inkább szól a párt felé mutatott lojalitásról, mint a sportról.

Emlékezetes, hogy a Ferencvárost szurkolóinak rendzavarásaiért (politikai üzenetet tartalmazó felíratok kihelyezése) írásbeli figyelmeztetésben részesítette az MLSZ Fegyelmi Bizottsága még tavalyelőtt.

A zöld-fehérek B-közepe ugyanis ezt írta ki: „1956/2006 bűnösei! Nem felejtünk, soha többé baloldal!” Úgy látszik, hogy a politikai megrendelésre kiírt szövegnek most itt a válasza. Vajon az Újpest is csak figyelmeztetést kap, vagy a szurkolóikat örökre kizárják?

Az újpesti fociultrákat nehezen lehetne azzal vádolni, hogy Gyurcsány Ferenc íratta ki velük ezeket a szövegeket. Megnéznénk, hogy ezek a fiúk mikor hallgatnak majd bármelyik oldal politikusára. Ők szívből cselekedtek, és most a felcsúti Maradona tehetetlen a nézőtényi reklám ellen.

További cikkeinkért kattints ide, ha pedig unod a politikát, iratkozz fel az EllenLábas csatornájára! Főzzünk ki együtt valamit!

loading...