Ungár után Szabó Tímea is elhatárolódott a Momentum kordonbontásától

Szabó Tímea is csatlakozott Ungár véleményéhez.

Hosszú interjút adott az Indexnek Szabó Tímea. A Párbeszéd frakcióvezetője érdekes mondatot mondott, amelyet úgy is lehet értelmezni, hogy nem értenek egyet a Momentum és Hadházy Ákos kordonbontós akciójával. A képviselő asszony úgy fogalmazott: „Mivel Orbán Viktor és népi zenekara mindennapos gaztettei miatt rettenetesen nehéz megállni, hogy ne reagáljunk mindig az aktuális legújabb botrányra, ebben most fegyelmezettebbek vagyunk, mint korábban.” Talán arra célzott, hogy korábban egy ilyen akció elképzelhetetlen lett volna, mondjuk Tordai Bence nélkül.

A Párbeszéd országgyűlési képviselője biztos abban, hogy a zöldpolitikának lesz magyar képviselete a következő Európai Parlamentben. Ez ügyben ő Jávor Benedeket ajánlja a választók figyelmébe, akinek legutóbb sem sikerült mandátumot szereznie.

Az LMP-vel még a nevük is majdnem ugyanaz – mindkettejüknél ott a zöld kifejezés -, de szerinte ez nem zavaró. Szabó Tímea szerint nem véletlenül van frakciója a megalakulása óta 1-2 százalékos Párbeszédnek, továbbra is nyitott az előválasztásra, az ellenzéki együttműködésre. Úgy gondolja, hogy pártja korábbi elnökénél, Karácsony Gergelynél nincs jobb főpolgármester-jelölt.

A Párbeszédből a DK-ba távozókról annyit mondott, hogy nem haragszik rájuk, csak szerinte hibáztak. Tett egy megjegyzést Gyurcsány Ferencre is, miszerint elszabadverselhetné, hogyan képzeli az ellenzéki együttműködést, ha amortizál más pártokat.

Azt a kérdést nem kapta meg erre az újságírótól, hogy talán nem amortizálás ez, hanem a legnagyobb ellenzéki pártban, a 20 százalékos DK-ban jobban látják az átlépők a kormányváltás esélyét, mint az 1-2 százalékos Párbeszédben.

További cikkeinkért keresd fel az Itthon rovatunkat. Kövesd társoldalunkat, az EllenLábast is!

loading...