Ismét LGT-dalok szólnak a Tabánban április 30-án

Újra LGT dalok szólnak a Tabánban.

Gyere ki a hegyoldalba – Hallgassunk LGT-dalokat a Tabánban címmel jelent meg egy Facebook-esemény.  Ebből kiderül, hogy április 30-án, vasárnap 15-18 óra között Locomotív GT- és Mini-dalok szólnak majd a Tabánban, a legendás koncert helyszínén.

Az LGT hivatalosan nincs már, de a dalaik léteznek. A magyar rocktörténet egyik legendája a Locomotív GT tabáni koncertje. Többnyire május 1-jén rendezték ezeket az ingyenes koncerteket az Erzsébet-híd budai hídfőjénél. Több tízezer ember hallgatta az LGT-t, és az előzenekart, a Minit. Ezek a bulik a szabadság érzetét adták: már a koncert előtt órákkal áradt a tömeg a hegyoldalba, hogy hallja az azóta már klasszikussá vált dalokat.

A szervezők szeretnék megidézni a legendát.

Ezért 2023. április 30-án, vasárnap 15-18 óra között ismét „az LGT zenél” a Tabánban. Mivel a zenekar már nem létezik, szólnak majd a dalaik. Nem lesz színpad, színes lámpák, nincsenek fellépők, emlékbandák – csak a zenekar szól a lemezeikről.

Az eredeti dalok.

Akik játszanak: Presser Gábor, Laux József, Barta Tamás, Frenreisz Károly, Somló Tamás, Karácsony János, Solti János – és mindazok, akik az albumokon közreműködnek.

Igazi családi programra invitálnak: gyereket, unokát, kutyát, egy plédet, enni és innivalót, meg az emlékeket vigyen magával mindenki.

Hallgassuk együtt az LGT dalait 3 órán át.

Gyere ki a hegyoldalba! Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel…

A Tabánban a Mini volt az LGT előzenekara. Török Ádámra emlékezve az első fél órában a Mini dalaiból is válogatunk.

Helyszín: Tabán – Erzsébet-híd budai hídfő a Rácz fürdő mellett

Program:

14:30-15 óra – Mini-dalok

15-18 óra – LGT-dalok

loading...