Hamarosan háborút robbanthat ki Kína

Hamarosan háborút robbanthat ki Kína

Hamarosan háborút robbanthat ki Kína.

Halkan mondom, zavart érzek az Erőben Tajvan kapcsán, írja a Facebookon Káncz Csaba.

„Két belső forrás szerint is Hszi csak azzal az ígérettel kapta meg tavaly ősszel a harmadik, 5 éves elnöki mandátumát a Párt nagyágyúitól, hogy az alatt „rendezi a tajvani kérdést”.  

A politikai eltökéltség tehát már megvan Pekingben. Az USA erőit komolyan leköti az ukrajnai háború, nyilvánvaló, hogy ebből a szempontból kedvező a csillagállás. Macron egy hete elment Pekingbe, ahol mindenki megdöbbenésére közölte: Európának nem szabad belekeverednie egy tajvani konfliktusba.  

Ennek a kijelentésnek több olvasata is lehet, az egyik az, hogy már tud valamit…

A világ 5. leggazdagabb embere, Warren Buffett, a 950 milliárd dollárt kezelő Berkshire Hathaway feje felszámolta a napokban a tajvani chip-gyártóban lévő részesedését, részben „háborús veszélyre” hivatkozva.  

Meggyőződésem, hogy Buffettnek komoly informátorai vannak Washingtonban a megfelelő helyeken – jegyzi meg Káncz.

Kínai rakétatörmelék hullott tajvani területre

A pekingi állami média közlése szerint vasárnap 9 óra 36 perckor (magyar idő szerint 3 óra 36 perckor) időjárási műholdat bocsátottak fel egy észak-kínai űrközpontból.

A műhold Tajvan északi partjai felett haladt el, ekkor, írja a tajvani védelmi minisztérium. A rakétából származó törmelék csapódott be a tengerbe, ám mindez „nem érintette a terület belső biztonságát”.

Az ügy azért kínos, mert Peking a minap nagyszabású figyelmeztető hadgyakorlatot tartott Tajvan körül, reagálva arra, hogy Caj Jing-ven tajvani elnök a múlt héten az Egyesült Államokban találkozott Kevin McCarthyval, a washingtoni képviselőház elnökével.

Kína Tajvant a saját területének tekinti, s ellenez a tajvani vezetés és külföldi tisztségviselők közötti bármilyen kommunikációt. Tajvan elutasítja Kína követeléseit.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...