Biztos megélhetésre vágysz, de nincsenek éveid arra, hogy tanulj?

Meglehetősen gyakori probléma, hogy a tizenévesek nem tudnak megfelelően szakmát választani, sőt esetleg nem is választanak, hanem csak érettségit tesznek, viszont az egyetemi tanulmányok elmaradnak.

 

Ilyenkor meglehetősen nehéz helyzet áll elő, hiszen a munkaerőpiacon a szakirányú diploma megléte a munkakörök nagy részének a betöltésének a feltétele. Dolgozni, pénzt keresni, élni viszont kell, ilyenkor jön jól egy gyors segítség. Mai cikkünkben egy ilyen lehetőséget veszünk górcső alá.

 

A bolt, ami sosem megy csődbe

 

Ha nem is soha, de a legritkább esetben történik meg az, hogy egy élelmiszerboltnak ne fusson a szekér, legyen az akár magánszemély által birtokolt kisbolt vagy egy nagy áruházlánc részét képező üzlet. Éppen ezért mindenképpen megéri a Tanfolyam.hu élelmiszer-eladó képzését elvégezni, amely ráadásul még az üzletvezetői szakképesítés megszerzéséhez is hozzásegít.

 

Ha tehát a kezedben ott lapul az érettségi, de nem tudod pénzre váltani, akkor érdemes mindenképpen belevágni ebbe a tanfolyamba, amely elvégzése komplett karriertervet vetít eléd.

 

Hiszen ha kellő tapasztalatot szerzel, mint élelmiszer-eladó, és jól, megbízhatóan végzed a munkádat, akkor sehol sincs olyan nagy esély az előrelépésre, mint egy élelmiszerboltban.

 

Tisztességes fizetés és családbarát munkaidő vár rád

 

A legtöbb áruházláncnál tisztességes bérek várják az élelmiszer-eladókat, valamint rengeteg egyéb juttatás is, amely valljuk be, nem egy elhanyagolható paraméter. Természetesen ezért teljesíteni is kell, de ez talán nem annyira meglepő.

 

Sok esetben a munkaidő beosztása is nagyon előnyös, így akár kisgyermekek mellett is érdemes belevágni, főleg, hogy stabil és biztos bevételi forrást jelenthet majd a család számára.

 

Tanulni azért kell!

 

Bár a tanfolyam viszonylag rövid, és gyorsan szakmát is ad, ez közel sem jelenti azt, hogy ne kellene nagyon sokat tanulni. Számtalan anyagrész vár elsajátításra, mutatjuk is nagy vonalakban, miket fogsz tanulni, ha a Tanfolyam.hu képzését választod.

 

  • Az élelmiszer-eladó képzésen többek között részletesen megismerkedsz majd az áruberszerzéssel, készletgazdálkodással, leltározással, árakkal, hulladékkezeléssel, bizonylatkitöltéssel, valamint az élelmiszerek jellemzőivel és azok bolti kihelyezésével.
  • Az üzletvezetői részen pedig a standard árukkal kapcsolatos tudnivalók mellett megismerkedhetsz a digitális technológiákkal, kereskedelmi, marketing és kommunikációs alapismeretekkel.

 

Van már kiszemelt üzleted?

 

Most, hogy elérhető közelségbe került a munkavállalás, bizonyára megfogalmazódik benned, hogy melyik bolt lenne számodra a legszimpatikusabb mind a földrajzi helyzetét, mind a jellegét adódóan.

 

Éppen ezért, amikor beiratkozol a képzésre, érdemes elkezdened nézelődni a munkalehetőségek között is, hiszen a tanfolyamot nagyjából fél év alatt el fogod tudni végezni, és indulhat is a munkakeresés!loading...